image
Sursa foto: monitorulneamt.ro

Studentul român care și-a ucis colegul de cameră din Republica Moldova, condamnat la închisoare pe viață

Curtea de Apel Iaşi s-a pronunţat în cazul studentului ucigaş, iar prin sentinţă definitivă Aurelian Giosan, de 22 ani, din Roman, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, fiind găsit vinovat că a ucis un coleg de cameră, iar pe altul l-a adus aproape de moarte.

Acesta va plăti și despăgubiri de circa 500.000 de euro pentru studentul care a supravieţuit atacului, Casian Harpa, din Tîrgu Neamţ şi familia studentului ucis, Victor Nour, din Republica Moldova.

Fapta a avut loc în unul din căminele studenţeşti din Tîrguşor, Copou.

În zorii zilei de 9 noiembrie 2015 studenţii căminului C4 au fost alertaţi, în jurul orei 7, de fumul gros care răzbătea din cameră.

Cum uşa era încuiată, a fost adus administratorul care a spart uşa, a stins focul, iar în interior a găsit doi studenţi care aveau numeroase plăgi înjunghiate.

Echipajele SMURD Iaşi au acordat primul ajutor, au efectuat manevre de resuscitare, dar pentru unul dintre tineri nu s-a mai putut face nimic, decedînd din cauza rănilor grave pe care le suferise, fiind lezate mai multe organe interne.

În schimb, a fost salvat un nemţean de 19 ani, din Urecheni, care a fost transportat la Spitalul Sfîntul Spiridon.

Ancheta a stabilit că în camera cu pricina erau cazaţi în exclusivitate studenţi din cadrul FEEA.

Ar fi vorba de o încăpere cu cinci paturi, dar la momentul agresiunii, doi studenţi nu erau în cămin. Era doar Aurelian Giosan care în urma unor neînţelegeri cu colegii de cameră l-a înjunghiat mortal pe Victor Nour, de 20 de ani, student din Republica Moldova şi l-a rănit grav pe Casian Harpa, de 19 ani, student în anul I, scrie presa de peste Prut.

Acesta a fost transportat la spital unde medicii au numărat aproape 20 de leziuni prin înjunghiere, pacientul fiind la internare în şoc hemoragic şi având afectate şi căile aeriene în urma incendiului. Victima avea leziuni la cap, torace şi abdomen, cea mai gravă fiind la nivel hepatic, antebraţ şi artera radială.

Imediat s-au făcut filtre pentru prinderea lui Giosan dar acesta nu a fost de găsit. Se pare că după atacul sângeros acesta ar fi bântuit o vreme prin Iaşi, apoi a auzit la ştiri că este căutat de oamenii legii. S-a urcat într-un microbuz având intenţia de a ajunge acasă, la Roman.

Bănuind că ar putea fi aşteptat de poliţişti, a coborât cu 10 kilometri înainte de oraş, şi a urmat drumul către casă, prin pădure. La un moment dat s-a rătăcit, iar pentru a ieşi la liman şi-a sunat tatăl. Acesta a venit după inculpat, dar între timp oamenii legii îi interceptaseră telefonul şi au aflat unde era.

Nu au putut interveni pentru că deja era noapte, în schimb în zori, au intrat în locuinţă şi l-au ridicat pe suspect.

La anchetă Aurelian Giosan nu a recunoscut agresiunea ci a susţinut că de fapt în camară ar mai fi fost un alt student, dar care nu locuia cu ei. Acesta ar fi declanşat atacul, l-ar fi rănit şi pe Giosan care avea ceva leziuni la nivelul mâinilor, dar în cele din urmă ar fi reuşit să fugă, neştiind ce s-a întâmplat ulterior cu Nour şi Harpa.

Tatăl lui Harpa a declarat că l-ar fi auzit pe fiul lui când povestea că Giosan l-ar fi atacat deoarece voia să afle parola de la laptop. De altfel, şi tatăl lui Giosan a susţinut în toată perioada anchetei şi a proceselor că fiul nu este vinovat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: