image
Sursa foto: procuratura.md

Parlamentul se convoacă pentru a-l demite pe Harunjen; Dodon: „Voi semna decretul de demisie a Procurorului General”

Parlamentul se va convoca mâine în ședință pentru a iniția procedura de demisie a procurorului general Eduard Harunjen. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, care a precizat că, imediat după procedurile legislative, va semna decretul de demisie a Procurorului General.

„De mai bine de o lună, împreună cu toată societatea noastră, cu conducerea Parlamentului și a Guvernului, i-am cerut dlui Harunjen să-și depună demisia de onoare. Spre deosebire de alți demnitari de stat de rang înalt, Procurorul General actual, instalat în funcție cu semne mari de întrebare sub aspect de legalitate, așa și nu a avut curajul să plece. Chiar de la momentul numirii sale în funcție am contestat modul în care dl Harunjen a devenit Procuror General.

În aceste condiții, Parlamentul se va convoca mâine în ședință pentru a iniția procedura de demisie a acestei persoane. Conform legislației Republicii Moldova, imediat după efectuarea procedurilor pe dimensiunea legislativă, voi fi gata să semnez decretul de demisie a Procurorului General. Restabilirea și consolidarea statului de drept în RM este prioritatea primordială pentru noi și orice încercare de a dinamita acest proces va fi curmată cu toată determinarea”, a anunțat Igor Dodon.

Precizăm că atât noua guvernare, cât și societatea civilă, a cerut insistent demisia procurorului general Eduard Harunjen în ultimele săptămâni. Ieri, procurorul general ar fi fost internat la Spitalul Cancelariei de Stat, în secția de cardiologie. Despre aceasta a anunțat expertul în politici publice Ștefan Gligor, care a menționat că Harunjen ar miza pe faptul că va putea contesta o eventuală eliberare din funcție pe motiv de concediu medical.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: