image
Sursa foto: captură video

O femeie din Șoldănești este mamă, tată și bunică pentru cinci copii; Împreună îi putem ajuta să trăiască mai bine

O femeie s-a pomenit într-o zi și bunică, și mamă, și tată pentru cinci copii. Cel mai mare, de șapte ani, cel mai mic - de patru. Cu o sursă de existență prea mică pentru a fi bună, femeia face tot ce îi stă în puteri să-și crească nepoții. Aceștia au nevoie de multe lucruri, dar cel mai prețios cadou ar fi câte o pereche de încălțăminte pe potrivă.

În această casă, la margine de sat, locuiesc șase suflete. Într-o singură cameră. Mică, dar călduroasă. Trei surori și fratele lor dorm într-un pat, iar în altul - mezina Ionela și bunica.

Tamara Mija are 60 de ani, dar povara pe care o duce în ultima perioadă și-a pus amprenta. Crește singură cinci copii cu o pensie de 816 lei pe lună și indemnizațiile pentru fiecare dintre ei.

Mai toți banii se duc la mâncare. Produsele sunt prea scumpe, dar femeia nu are încotro. Zice că nu ar suporta o clipă să-i vadă pe cei cinci flămânzi. Dar cea mai mare durere o simte atunci, când se uită la două nepoțele, cu sănătatea afectată.

Părinții copiilor sunt vii, dar demult nu au dat cu piciorul prin sat.

Chiar dacă îi este greu, femeii nu-i trece prin cap să-i dea pe nepoți la o casă de copii.

Pentru grijă, copiii o răsplătesc cum pot. Se străduie să învețe bine la școală și dau o mână de ajutor, când este nevoie.

Ca frate mai mare, Vladimir are grijă să le îmbrace pe surioare și să se împartă cu ele.

Ei găsesc fericirea în lucruri mărunte...

Au nevoie de multe, dar visează la încălțăminte și haine.

Un om bun, stabilit cu traiul în străinătate, a auzit de drama copiilor din Cuşelăuca și este gata să le cumpere o casă mai încăpătoare. Bărbatul a transmis un mesaj către alți cetățeni, îndemnându-i să fie generoși.

SINCRON VERJILIU GUȚEI moldovean stabilit cu traiul în străinătate "Să punem, câte oleacă dacă cineva e gata să puie să facem o plită, să facem o toaletă. Să le facem unde pot să facă mâncare, o bucătărie. Pentru așa familie și un sac de cartofi, îmi pare că tot e mult."

Toți cei care ar putea să-i ajute pe copiii din Cuşelăuca, o pot suna pe Tamara Mija la numărul de telefon - 060 631 337. Noi putem fi contactați la numărul de telefon 022 859 000 sau la adresa de email [email protected]

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: