image
Sursa foto: Epoch Times

Alexandru Slusari: După acordarea cetățeniei contra cost, Plahotniuc şi Dodon au decis să vândă și terenuri agricole din RM

„Atrag atenția societății asupra pericolului care apare după modificările privind acordarea cetățeniei contra cost și modului extrem de obscur promovat de Plahotniuc și Dodon, care au deschis larg porțile din altă parte și pentru vânzarea terenurilor agricole moldovenești”, spune vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

„Noi observăm după mișcările lui Gaburici din țările arabe cine sunt principalii candidați pentru cetățenia Moldovei. Am auzit că unii oameni de afaceri de acolo nu pot dormi și sunt foarte cointeresați de dezvoltarea agriculturii noastre. În foarte scurt timp riscăm să ne trezim că câțiva zeci de anonimi din Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită sau din altă țară vor cumpăra zeci de mii de hectare de cernoziomuri moldovenești. Nici nu e nevoie de 30 de mii de sirieni. Ar fi suficient să vină 30”, a adăugat Alexandru Slusari.

Totodată, vicepreşedintele Platformei DA spune că „puțini au atras atenție că proiectul noului Codul funciar deschide calea pentru cumpărarea terenurilor agricole de către companiile cu capital străin. Investitorul străin este o persoana juridică înregistrată în afară Republicii Moldova. Dar rămâne un vid cu întreprinderi, care sunt înregistrate în Moldova, dar asociații/acționarii cărora sunt persoanele fizice sau juridice străine. Din textul noului Codul Funciar reiese că aceste entități pot procura terenurile agricole”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: