image
Sursa foto: Profimedia

Kylian Mbappe inflamează spiritele la PSG: ”La ce folos marchez 50 de goluri pe sezon, dacă nu câștig Liga Campionilor?”

Kylian Mbappe (22 de ani) a recunoscut că are un mare regret privind parcursul avut cu PSG, în ultimul an. Chiar dacă a marcat numeroase goluri, starul francez și-ar fi dorit să câștige și trofee cu formația din capitala Franței.

Din păcate pentru el și PSG, titlul a fost pierdut în dauna celor de la Lille, în timp ce în Liga Campionilor, ediția 2020/2021, PSG a fost eliminată în faza semifinalelor de Manchester City. În actualul sezon, parizienii s-au calificat în faza optimilor de finală, unde vor da piept cu Real Madrid.

Într-un interviu acordat canalului oficial al clubului, Kylian Mbappe a recunoscut că nu se simte deloc confortabil atunci când marchează, dar echipa sa nu câștigă. A ratat trofee importante în sezonul trecut, iar acest lucru poate cântări decisiv și-n alegerea sa de a nu-și mai prelungi contractul cu PSG.

Înțelegerea lui Kylian Mbappe cu PSG expiră în vara anului viitor, însă de la 1 ianuarie poate negocia nestingherit cu orice club din lume din. Real Madrid se află în pole-position pentru achiziționarea campionului mondial francez.

”Anul trecut a fost unul bun pentru mine. Am marcat 40 de goluri, dar nu am câștigat nici campionatul, nici Liga Campionilor. Până la urmă mă întreb: la ce folos să marchezi 50 de goluri dacă nu câștigăm? Aș prefera să marchez mai puțin și să câștig campionatul și Liga Campionilor. A fost un sezon bun, dar nu te poți bucura de el. Scopul este să câștigi titluri. Sunt cele mai importante”, a declarat Mbappe, conform Marca.

Kylian Mbappe se simte norocos să aibă în echipă atât de mulți colegi cu personalitate, de la care poate învăța câte ceva permanent.

”Te avantajează să ai jucători grozavi ăîn jurul tău. Joc astăzi într-o echipă cu jucători care mă ajută: Neymar, Messi, Di Maria... e mai ușor. Uneori este în instinctul atacantului să tragă și să înscrie, dar dacaă vrei să fii un jucător special, atunci trebuie să faci totul. Un jucător ca Messi, care a petrecut 15 ani la Barcelona, poate să vină aici și să arate lucruri diferite. Sunt diferențe între el de la antrenament și el de la televizor”, a completat francezul.

La 23 de ani, Kylian Mbappe nu a are în palmares niciun trofeu al Ligii Campionilor. A pierdut o finală cu PSG, contra celor de la Bayern Munchen, scor 1-0, în ediția 2019/2020.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: