image
Sursa foto: Privesc.eu

Andrei Năstase și Maia Sandu, întâlnire cu medicii de la „Sf.Treime”; Obiective imperioase în domeniu ale candidatului comun

Andrei Năstase, candidatul comun al forțelor antioligarhice pentru alegerile locale din 20 mai curent, continuă întâlnirile cu cetățenii fie în cadrul instituțiilor, în curțile blocurilor de locuit sau în suburbiile Chișinăului.

Împreună cu președintele PAS, Maia Sandu, Andrei Năstase a făcut o vizită colectivului de cadre medicale de la Spitalul municipal „Sf.Treime”.

Andrei Năstase a menționat că medicina este unul dintre domeniile prioritare în cadrul Programului „Chișinău – Capitala în care să vrei să trăiești”. Or, acest sistem necesită o abordare complexă și trebuie reformat spre binele cetățenilor și a cadrelor medicale, care zi de zi se confruntă cu diverse dificultăți în apropierea de necesitățile omului, a pacientului, a menționat candidatul unic al forțelor proeuropene.

„Îmbunătățirea bazei tehnico-materiale, în primul rând prin echipamente moderne și performante, a spitalelor municipale, renovarea blocurilor spitalicești, debirocratizarea muncii specialistului și acordarea asistenței medicale optime cetățenilor sunt câteva dintre obiectivele noastre imperioase”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a subliniat importanța proiectelor investiționale realizate până acum în special în reparația și dotarea blocului de Reanimatologie a Spitalului municipal „Sf.Treime”, a proiectului comun dezvoltat cu Agenția japoneză pentru dezvoltare și a reiterat necesitatea continuității tuturor proiectelor de succes, precum și atragerea altor proiecte benefice pentru eficientizarea acordării serviciilor medicale.

„Sistemul municipal de sănătate se va bucura de o politică puternică de susținere a instituțiilor municipale de profil în vederea asigurării unui acces echitabil și calitativ al populației la serviciile de sănătate”, a mai spus Andrei Năstase, vorbind despre „Programul municipal de Medicină Accesibilă de Calitate”, elaborat de specialiști în domeniul sănătății publice din echipa sa.

Candidatul comun al forțelor anti-oligarhice la funcția de primar al Chișinăului a mai menționat că și medicina de familie trebuie reformată ca un sistem medical de primă importanță.

„Medicii de familie trebuie să se bucure de o susținere mai pregnantă din partea statului pentru că ei sunt veriga primară în gestionarea problemelor de sănătate a chișinăuienilor. Pentru a oferi un suport palpabil și o motivație pe potrivă medicilor de familie și asistenților lor medicali, e nevoie de cel puțin a le acorda dreptul la călătorie gratuită în transportul public urban pentru deplasările la domiciliul pacienților”. a spus Andrei Năstase.

La rândul său, Maia Sandu a vorbit despre necesitatea reformării sistemului medical municipal, exprimându-și deplina încredere că, odată devenind primar al municipiului Chișinău, Andrei Năstase și echipa sa vor avea determinarea și suportul necesar pentru a schimba lucrurile în binele cetățenilor.

În discursul său în fața cadrelor medicale, Maia Sandu a îndemnat participații la întâlnire să voteze candidatul comun al forțelor anti-oligarhice pentru funcția de primar al capitalei, Andrei Năstase.

Andrei Năstase, Maia SanduAndrei Năstase, Maia Sandu
Medici de la Sf. TreimeMedici de la Sf. Treime

Noutăţile partenerilor

comentarii: