image
Sursa foto: dse.md

Bătrân din Sângerei, găsit fără suflare în urma unui incendiu; Date alarmante: 80 de incendii și 17 morți în două săptămâni

Cadavrul unui bătrân din localitatea Clișcăuți, raionul Sângerei, a fost găsit în propria locuință în urma unui incendiu din această dimineață.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost alertați la ora 8:07. Ajunși, pompierii au stabilit că flăcările au cuprins o odaie. Incendiul a fost lichidat către orele 08:29 minute.

În urma incendiului au ars bunurile materiale din interiorul odăii, iar în încăpere a fost găsit cadavrul unui bărbat în vârstă de 90 de ani. Se presupune că acesta s-a intoxicat în urma procesului de mocnire, iar incendiul s-ar fi produs în urma nerespectării regulilor de exploatare a sobei.

Cauza, circumstanțele și prejudiciul material urmează a fi stabilite ulterior.

În perioada rece a anului, salvatorii roagă oamenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare. Pentru a evita producerea situațiilor excepționale, pompierii îndeamnă ca sobele de încălzit să fie exploatate corespunzător și să fie verificate la timp. IGSU atenționează despre riscul producerii incendiilor în cazul supraîncălzirii, dar și suprasolicitării sobelor. O altă măsură de securitate care neapărat trebuie să fie respectată este distanța suficientă între sobă și obiectele combustibile. Aceasta nu trebuie să fie mai mică de jumătate de metru. Totodată, sobele nu trebuie să fie acoperite, pentru a evita procesul mocnirii. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2019 în Republica Moldova au fost înregistrate 80 incendii în urma cărora au decedat 17 persoane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: