image
Sursa foto: Jurnal.md

Noi detalii despre accidentul din 21 octombrie, cu două microbuze cu oameni aduși la mitingul PD: O femeie a murit

Noi detalii despre accidentul din 21 octombrie, din raionul Cimișlia, în rezultatul căruia 11 persoane au ajuns la spital cu leziuni, iar o femeie a murit peste o săptămână. Cele două microbuze din Comrat, care s-au ciocnit în drum spre Chișinău, urmau să ajungă la mitingul Partidului Democrat.

Oamenilor li s-ar fi spus că merg să viziteze o mănăstire, nu la o manifestație cu iz electoral. Autoritățile au încercat să ascundă aceste informații și echipa noastră de filmare a mers la Comrat.

Despre accidentul din 21 octombrie nu s-a știut nimic până când nu a scris site-ul Omega. Pentru a afla mai multe, în ziua de 24 octombrie am sunat la Inspectoratul de Poliție Cimișlia. Ofițerul de presă Cristina Vicol ne-a confirmat accidentul, dar a negat existența unor victime. Tot în acea zi, am sunat la Spitalul Raional Cimișlia și la spitalul din Comrat. Responsabilii de acolo au negat și ei că cineva ar fi avut de suferit în urma accidentului. Am revenit iar la Inspectoratul de Poliție Cimișlia. De acestă dată, Cristina Vicol ne-a redirecționat la ofițerul de presă din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu. Aceasta ne-a spus că știe doar că a fost un accident, cât despre victime, sau decesul unei femei - nimic. Abia pe 31 octombrie, Elena Novak, directorul Spitalului din Comrat, a recunoscut că după accident acolo au fost aduse 11 persoane și a oferit detalii despre Maria Kireakova, femeia, care ar fi decedat din cauza rănilor.

Oameni nu înțeleg ce căuta Maria Kireakova în microbuz, mai ales că avea deficiențe de vedere.

Potrivit soțului uneia dintre femeile care s-a pornit la Chișinău, plecarea la miting a fost organizată de către o localnică.

Aculina, femeia care ar fi mobilizat oamenii din Comrat să meargă la mitingul PD, a negat orice implicare în organizare.

Un bărbat ne-a confirmat că în accidentul din 21 octombrie, de lângă satul Ciucur-Mingir, au fost implicate două microbuze care transportatu oamenii la Chișinău. La volan se aflau tatăl și fiul, ambii din Bașcalia.

Presa a scris că printre victimele accidentului a fost și deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Vitali Dragoi. La telefon, acesta a negat că ar fi avut de suferit.

Poliția din Cimișlia și Chișinău nu oferă detalii. Se știe doar că șoferii celor două microbuze au fost amendați. Ofițerul de presă al Inspectoratului din Cimișlia, Cristina Vicol, a promis că va reveni cu precizări, dar acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: