image
Sursa foto: Facebook/Matei Dobrovie

Matei Dobrovie: E greu să mai resimți bucuria independenței când în RM există un peisaj atât de pesimist și sumbru

„Este pentru prima oară în ultimii 27 ani când cetățenii Republicii Moldova nu sărbătoresc Ziua Independenței. E greu să mai resimți bucuria independenței când există o atmosferă atât de pesimistă în țară. Deznăjduirea oamenilor este relevată de un sondaj recent, cel puțin 1 din 4 moldoveni intenționează să se stabilească definitiv în altă țară”, a declarat deputatul de la București Matei Dobrovie.

Totodată, Matei Dobrovie spune că peisajul din Republica Moldova e sumbru: „Sistemul oligarhic condus de Vladimir Plahotniuc exercită abuzuri de putere în toate domeniile, furturi masive din bănci, alungarea oamenilor din propria țară de sărăcie, subjugarea justiției și în final suspendarea democrației prin invalidarea alegerilor de la Chișinău și schimbarea sistemului electoral”.

În context, Matei Dobrovie a menționat: „Cu toate astea, vreau să îi felicit pe cetățenii Republica Moldova cu ocazia Zilei Independenței, am fost plăcut surprins de numărul mare de participanți la protestul diasporei de ieri, din Chișinău, care luptă cu demnitate și curaj pentru democrație și justiție.

„Părerea mea e că Republica Moldova nu este în acest moment independentă, va deveni cu adevărat independentă doar atunci când va avea o justiție independentă, instituții funcționale și o democrație consolidată.Curaj și rezistență, dragi frați moldoveni”, a punctat parlamentarul român.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: