image
Sursa foto: Getty Images

Ansu Fati, o nouă performanță, la 17 ani! Și-a asigurat locul în istoria Barcelonei, după golul marcat cu Villarreal

Ansu Fati, atacantul de 17 ani al Barcelonei, a marcat ultimul gol al victoriei, scor 4-1, cu Villarreal, reușită cu care va rămâne în istoria clubului catalan.

Reușita lui Ansu Fati de luni a consemnat al 9.000-lea gol din istoria Barcelonei în toate competițiile, la peste 111 ani de la primul gol, marcat, în aprilie 1909, de Roma Forns.

Din totalul de 9.000 de goluri marcate de Barcelona în întreaga istorie, 6.165 au fost înscrise în campionatul Spaniei, 1.474 în Cupă și 543 în Champions League.

Ansu Fati a realizat, astfel, o nouă performanță notabilă, în prima stagiune la formația de seniori a Barcelonei. Atacantul a debutat pentru echipa ”mare” a catalanilor în luna august a anului trecut, în meciul cu Betis Sevilla, la 16 ani și 298 de zile, iar o săptămână mai târziu, după reușita din partida cu Osasuna, încheiată 2-2, a devenit cel mai tânăr marcator al Barcelonei în La Liga.

În luna decembrie, Ansu Fati a mai bifat un record, devenit cel mai tânăr marcator din istoria Champions League, după golul din meciul cu Inter Milano.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: