Lidera PAS consideră că miza nevalidării mandatului de primar este câștigul la alegerile parlamentare.

„Dacă nu se recunosc alegerile din Chișinău, de ce ne-am face iluzii că se vor recunoaște de aceeași guvernare rezultatele alegerilor parlamentare?”, se întreabă Maia Sandu.

Maia Sandu susține că este important ca la protestul care va fi organizat duminică să participe cât mai multă lume. Totodată, politiciana a menționat că după protestul de miercuri seara mai mulți protestatari susțin că au ajuns acasă cu obiecte străine în gențile lor, inclusiv cuțite de tăiat hârtie.

„Atunci când am mers în Piața Marii Adunări Naționale am observat că printre noi sunt oameni îmbrăcați în civil, care era clar că nu sunt din echipa protestatarilor. Și se pare că unii dintre ei au reușit să strecoare obiecte străine în gențile oamenilor”, a declarat lidera PAS. Potrivit ei, ideea guvernării este să discrediteze protestul.

Maia Sandu consideră că reacțiile cetățenilor, partidelor de opoziție extraparlamentare și ale partenerilor externi sunt suficiente pentru ca cei de care depinde schimbarea acestei decizii să-și facă concluziile potrivite.

În opinia ei, prin nevalidarea scrutinului local, au fost readuse în discuție toate problemele acestei guvernări. Miza actualului partid politic de la guvernare este ca cetățenii să se conformează unui regim dictatorial, consideră Maia Sandu.