image
Sursa foto: captură

Ofițerul în rezervă Gheorghe Petic, care a făcut dezvăluiri despre contrabanda de țigări peste Prut, chemat la audieri

Ofițerul în rezervă Gheorghe Petic, care a dezvăluit presei cum se face contrabanda de țigări peste Prut, a fost invitat la o discuție cu anchetatorii Serviciului protecție internă și anticorupție al Ministerului de Interne. Fostul angajat al poliției de frontieră consideră că pe aceștia nu-i interesează ilegalitățile propriu-zise, ci declarațiile lui privind legătura dintre șeful instituției și Vladimir Plahotniuc. Șeful PD nu a răspuns la apel, iar consilierul ministrului de Interne Alexandru Jizdan ne-a declarat că Gheorghe Petic încearcă să denigreze imaginea poliției.

Într-o postare pe facebook, Serviciul protecţie internă şi anticorupţie al MAI anunță că la data de nouă iulie, fostul angajat al poliției de frontieră Gheorghe Petic este invitat pentru audiere într-un birou al unei structuri a respectivului serviciu. Acesta spune că pentru afirmațiile sale referitor la contrabanda de milioane cu țigări deja a fost audiat în ziua de 29 iunie.

Gheorghe Petic susține că pe 29 iunie a fost audiat de către doi ofițeri SPIA la Comisariatul de poliție Ungheni, unde era și un reprezentant al Direcției generale urmărire penală, de la Ministerul de Interne.

robele însă, spune Gheorghe Petic, nu le va depune la Ministerul de Interne, dar le va remite structurilor internaționale, între care Oficiul European de Luptă Antifraudă și Agenția FRONTEX. Consilierul ministrului de Interne Alexandru Jizdan ne-a precizat că Gheorghe Petic va fi audiat în legătură cu subiectele postate de către acesta pe rețelele de socializare.

Fostul ofițer de frontieră Gheorghe Amintim a dezvăluit pentru presă că un lot de 570 de baxuri, în care se aflau 285 de mii de pachete a fost depistat în noaptea de 2 spre 3 iunie pe malul râului Prut, într-un camion înmatriculat în județul Maramureș. Capii rețelei ar fi comisarul Dumitru Leonardo Melinte, de la Poliția de Frontieră Iași, sectorul Nicolina, și Sergiu Lungu, șef-adjunct la Poliția de Frontieră Ungheni, numit și „Serghei”. În prezent, acesta este cercetat penal și suspendat din funcție.

Noutăţile partenerilor

comentarii: