image
Sursa foto: Twitter

Buquicchio, la Chișinău: „Guvernarea să nu confunde urgența cu graba”; Ce spune despre legea PG și reținerea lui Stoianoglo

Comisia de la Veneția va veni cu o opinie în privința noilor modificări la Legea cu privire la Procuratura Generală, a anunțat astăzi, la Chișinău, președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.

„În Republica Moldova s-au lansat mai multe reforme, sunt schimbări. În discuțiile cu majoritatea parlamentară am accentuat faptul să nu se confunde urgența cu graba. Electoratul cere să fie mai fermi în lupta anticorupție, o justiție eficientă și o viață mai bună. Majoritatea parlamentară trebuie să țin cont de aceste cereri”, a declarat Gianni Buquicchio.

Președintele Comisiei de la Veneția a îndemnat guvernarea să colaboreze cu opoziția și societatea civilă.

„Pentru a realiza aceste lucruri nu trebuie să se grăbească și să ajungă la soluții care să se bazeze pe un consens larg. Vorbesc de dialogul cu opoziția, să fie constructivi. Trebuie să existe dialog și cu societatea civilă”, a adăugat Gianni Buquicchio.

Președintele Comisiei de la Veneția a fost solicitat să comenteze graba cu care au fost promovate modificările la legea cu privire la PG, urmată de reținerea procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, despre care unii experți spun că s-a făcut cu încălcări de procedură.

„Într-adevăr s-a acționat în grabă, dar nu vă putem oferi acum un răspuns, pentru că trebuie să studiem modificările la legea cu privire la PG, ceea ce se va face în următoarele săptămâni. Autoritățile vor primi o opinie cu referire la legea PG. Cu referire la procedură, aceasta este în mâna sistemului de justiție și noi nu putem interveni în acest sens”, a mai spus Gianni Buquicchio.

Noutăţile partenerilor

comentarii: