image
Sursa foto: INI

Droguri, cocaină și pastile ecstasy, vândute clienților unui club din capitală; Patru indivizi au fost reținuți

Patru suspecți cu vârstele cuprinse între 23 și 28 de ani au fost reținute fiind suspectate de comercializarea drogurilor. Operațiunea de reținere a avut loc în unul din cluburile de noapte din sectorul Centrul al capitalei.

Grupul acționa după o schemă bine pusă la punct, fiecare membru având rolul său.

Drogurile erau transmise doar clienților din cluburi de noapte, cărora dealerii le solicitau să consume drogurile imediat după transmitere.

INIINI

În cadrul percheziției în clubul respectiv au fost depistate mai multe doze de droguri de diferite tipuri, cum ar fi pastile ecstasy, pliculețe cu praf alb asemănător cu amfetamina sau cocaina, MDMA.

Înainte de operațiunea de reținere, ofițerul sub acoperire - infiltrat în grup - a efectuat o serie de achiziții de control de la suspecți chiar în incinta clubului. O pastilă ecstasy era comercializată cu prețul de 350-500 lei.

INIINI

În același timp, 15 persoane au fost îndreptate spre examinare la medicul din cadrul Dispensarului Republican de Narcologie. Acestea sunt bănuite că ar fi consumat stupefiante. La opt, deja s-a confirmat starea de ebrietate narcotică.

Cei patru reținuți au fost plasați în arest preventiv pentru 72 ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

De asemenea, în acest caz, este examinat gradul de complicitate a administrației și funcționarilor clubului de noapte în favorizează comercializării drogurilor. 

În urma perchezițiilor, au fost depistate încălcări de ordin economico-financiar și anume: lipsa documentelor juridice ce ar permite desfășurarea activității (autorizație sanitară, certificate de origine și calitate), lipsa documentelor de proveniență legală pe băuturile spirtoase aflate în comercializare, mijloace bănești nereflectate prin intermediul mașinii de casă și control într-o sumă impunătoare, lipsa documentelor de proveniență legală pe mobilierul și tehnica audio sonoră.

La fel, a fost depistată tehnica de calcul prin intermediul căreia se reflecta contabilitatea dublă - ceea ce duce la o bănuială rezonabilă pentru deschiderea unei cauze penale pe evaziune fiscală.

De menționat că aceasta este a doua operațiune antidrog în cluburile de noapte din capitală din ultimele două săptămâni. Urmează documentarea și tragerea la răspundere a membrilor din cadrul altor grupuri.

În acest sens, poliția vine cu un îndemn către administrațiile cluburilor de noapte de a nu admite comercializarea substanțelor narcotice, iar la observarea unor astfel de cazuri - să sesizeze cel mai apropiat inspectorat de poliție sau să telefoneze la 112!

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: