image
Sursa foto: BIZGU EDUARD

Audierile din cadrul comisiei de anchetă privind activitatea Fundaţiei Open Dialog, cu ușile ÎNCHISE

Audierile din cadrul comisiei de anchetă privind activitatea Fundaţiei „Otwarty Dialog” (Dialog Deschis) şi a fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, au loc cu ușile închise.

„Audierile vor avea loc cu ușile închise, dat fiind carcaterul special al informațiilor care ne-au fost furnizate și solicitările venite de la instituțiile care ni le-au furnizat. Ulterior vă vom informa despre rezultatele anchetei și ce intenționează ulterior să facă comisia”, a declarat deputatul PD Igor Vremea, care este președinte al Comisiei de anchetă.

Parlamentul a constituit, la începutul lui octombrie, o comisie de anchetă care urmează să investigheze „elucidarea circumstanţelor imixtiunii Fundaţiei Open Dialog în treburile interne ale Republicii Moldova și finanţarea ilegală a unor partide politice”.

În ședința de săptămâna trecută, Parlamentul a extins cu 30 de zile termenul de prezentare a raportului Comisiei de anchetă.

Din comisie fac parte trei deputați PD, doi socialiști și unul de la grupul PPE. Deputații din PLDM și PL au propus ca obiectul acestei comisii să fie și activitatea altor fundații interne de pe lângă partide, inclusiv cele controlate de Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. Propunerile însă nu au fost susținute. „Un proiect privind execuția opoziției din RM”, a fost reacția opoziției din Parlament.

Open Dialog Foundation este o organizație internațională de drepturi ale omului cu reprezentanțe la Varșovia, Kiev și Bruxelles. Scopul principal al Fundației este de a proteja drepturile omului, democrația și statul de drept în spațiul post-sovietic.

Noutăţile partenerilor

comentarii: