image
Sursa foto: Facebook/Mihail Gofman

Mihail Gofman, despre strategia PG privind furtul miliardului: „Nu are nicio relevanță; Au fost omiși coordonatorii jafului”

Așa-numita strategie „de recuperare a mijloacelor financiare din cele trei bănci fraudate”, prezentată ieri de șeful Procuraturii Generale, cel al CNA și șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, nu are nicio relevanță pentru investigația „jafului secolului”, întrucât acesta nu se referă și la furtului rezervelor valutare.

Declarațiile au fost făcute de fostul şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, în cadrul unei intervenții telefonice la Ora Expertizei de la Jurnal TV.

„Nu are nicio relevanţă pentru investigarea jafului secolului, pentru că nu se referă la rezervele valutare ale Republicii Moldova. Se referă doar la a doua etapă de devalizare a sistemului financiar-bancar care deja era cunoscută la 1 noiembrie 2013 și despre care au fost informate primele persoane în stat, inclusiv „simplul” prim-ministru din acea perioadă, Iurie Leancă, preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti, comisiile parlamentare pentru securitate naţională”, a declarat Mihail Gofman.

Acesta a adăugat că acuzatorii de stat au omis să indice în acest raport „persoanele-cheie care au coordonat devalizarea sistemului bancar”.

„E vorba de mai multe persoane din aşa-numitul grup GBC. Principalul beneficiar este Vladimir Plahotniuc care mergea în tandem cu Veaceslav Platon. Filat Vladimir, fostul prim-ministru, şi Ilan Şor veneau din altă ramificaţie, din altă echipă. În final, s-au jucat unii pe alţii şi celor care au pierdut li se va pune în cârcă tot ce s-a petrecut în sistemul bancar”, a adăugat fostul şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: