Conform sursei, Barcelona a pus pe masa olandezilor 90 de milioane de euro pentru fundașul, care și-ar fi dat deja acordul pentru acest transfer.

Chiar selecţionerul Olandei, Ronald Koeman, care a evoluat la rândul său pentru gruparea blaugrana, a spus că este normal ca Barça să fie interesată de De Ligt. Mai ales că tânărul apărător are un potenţial uriaş.

"La 19 ani, joacă pe un post important, cum e cel de fundaş central. Este căpitanul lui Ajax, vine din academia lui Ajax, iar asta e ca şi cum ar veni din academia Barcelonei, pentru că are multă calitate tehnică, dar şi tactică. În 2 ani, va fi cel mai bun fundaş central din lume", este convins Koeman.

Rămâne de văzut în ce condiții va ajunge și de Jong la Barcelona, pentru că impresarul acestuia, celebrul Mino Raiola, solicită un comision de 10 milioane de euro, o condiţie pe care şefii catalanilor nu ar avea de gând să o îndeplinească.

Barça nu e singura echipă interesată de Matthijs de Ligt, dorit de asemenea la Paris St. Germain, Bayern Munchen sau Juventus.