La ședința de joi, a fost audiat ultimul inculpat. Este vorba despre unul dintre cei trei angajat al izolatorului.

La aceeași ședință, avocații inculpaților au depus mai multe cereri, dar pronunțarea asupra acestora a fost amânată pentru a doua zi. Potrivit procurorului de caz, probele aduse de apărătorii inculpaților nu ar fi noi și din acest motiv a solicitat respingerea lor.

Amintim că un fost coleg de celulă cu Andrei Brăguţă este cercetat în detenție preventivă, iar trei se află în arest la domiciliu. Ei sunt învinuiți că l-au torturat pe tânărul care a murit în izolator, în luna august a anului trecut.

Și trei gardieni sunt în arest la domiciliu, fiind acuzați că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă. Într-un alt dosar, 13 angajați ai Izolatorului de Detenție Provizorie al Direcției de Poliție Chișinău sunt învinuiți de tratament inuman și degradant, deoarece nu ar fi intervenit și l-ar fi lăsat pe Andrei Brăguţă să doarmă pe beton, contrar obligațiilor de serviciu.

Totodată, au fost inițiate cauze penale pentru exces de putere și încălcarea regulilor de acordare a asistenței medicale. Inculpații riscă până la opt ani de închisoare.