image
Sursa foto: crimemoldova.com

S-a încheiat audierea inculpaților în dosarul Brăguță

Ieri s-a încheiat audierea inculpaților în dosarul Andrei Brăguță, în care patru deținuți sunt învinuiți că l-au torturat pe tânărul care a murit ulterior în izolator, iar trei gardieni sunt acuzați că nu au oprit bătaia din celulă. De asemenea, avocații inculpaților au depus mai multe demersuri, doar că pronunțarea asupra acestora are loc azi. Totodată, unul dintre apărători a solicitat ca ambele cauze penale să fie unite pentru a fi soluționate împreună.

La ședința de joi, a fost audiat ultimul inculpat. Este vorba despre unul dintre cei trei angajat al izolatorului.

La aceeași ședință, avocații inculpaților au depus mai multe cereri, dar pronunțarea asupra acestora a fost amânată pentru a doua zi. Potrivit procurorului de caz, probele aduse de apărătorii inculpaților nu ar fi noi și din acest motiv a solicitat respingerea lor.

Amintim că un fost coleg de celulă cu Andrei Brăguţă este cercetat în detenție preventivă, iar trei se află în arest la domiciliu. Ei sunt învinuiți că l-au torturat pe tânărul care a murit în izolator, în luna august a anului trecut.

Și trei gardieni sunt în arest la domiciliu, fiind acuzați că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă. Într-un alt dosar, 13 angajați ai Izolatorului de Detenție Provizorie al Direcției de Poliție Chișinău sunt învinuiți de tratament inuman și degradant, deoarece nu ar fi intervenit și l-ar fi lăsat pe Andrei Brăguţă să doarmă pe beton, contrar obligațiilor de serviciu.

Totodată, au fost inițiate cauze penale pentru exces de putere și încălcarea regulilor de acordare a asistenței medicale. Inculpații riscă până la opt ani de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: