image
Sursa foto: issuu.com

Președinta ANI, recunoscută în calitate de bănuită în cauza penală inițiată săptămâna trecută de procurorii anticorupție

Președinta ANI, Rodica Antoci, s-a prezentat astăzi la organul de urmărire penală, unde a fost recunoscută în calitate de bănuită în cauza penală inițiată săptămâna trecută de procurorii anticorupției în baza unei scrisori anonime.

Președinta ANI respinge învinuirile aduse și pledează nevinovată. „Toate acțiunile intreprinse în mandatul său au fost realizate în strictă conformitate cu legea, asigurând transparență în activitate, dar și în acțiunile ce vizează achizițiile publice. Acest fapt, este confirmat de rapoartele de audit și alte informații care permanent au fost reactualizate și publicate pe pagina web a Autorității. Totodată, Curtea de Conturi a efectuează anual misiuni de audit în cadrul ANI și nu a semnalat careva neconcordanțe de ordin penal”, se arată într-o declarație de presă emisă de ANI.

Tot astăzi, Rodica Antoci a depus un recurs la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, prin care contestă încheierea judecătorului de instrucție privind autorizarea percheziției la domiciliu.

Potrivit procurorilor, președinta, dar și o angajată a ANI, prin acțiunile întreprinse, ar fi cauzat instituției publice un prejudiciu de 126,5 mii de lei. Într-un caz, ar fi achitat servicii în valoare de peste 29 de mii de lei pentru lucrări de vopsire a automobilelor, deși contractul încheiat între ANI și agentul economic nu includea astfel de servicii. Într-un alt caz, un agent economic contractat a reparat și a instalat uși în edificiul ANI. La scurt timp, pentru că nu le-a plăcut caracteristicile ușilor, contrar prevederilor legale, au contractat un alt antreprenor de la care au cumpărat alte șapte uși în valoare de 97 de mii de lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: