image
Sursa foto: Jurnal.md

Protest în capitală pentru susținerea omului de afaceri Constantin Manole: „Jos mâna de pe afaceriști”

Mai mulți protestatari au ieșit astăzi în stradă pentru a-l susține pe omul de afaceri Constantin Manole, arestat în martie 2017 pentru evaziune fiscală după ce ar fi refuzat să facă afaceri cu oamenii din anturajul fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc.

Oamenii cer justiție corectă pentru Constantin Manole, cel care acum câțiva ani era printre cei mai mari exportatori de grâu din Republica Moldova, însă a cărui bussines s-a ruinat după ce acesta ar fi refuzat să întrețină relații de afaceri cu oamenii lui Vladimir Plahotniuc.

Pe pancartele celor prezenți la protest sunt notate mesaje: „Jos mâna de pe afaceriști” și „Fabricatorii de dosare la pușcărie”.

Constantin Manole ar fi refuzat în 2010 să transfere un credit neperformant de la Victoriabank la Banca de Economii.

Tot atunci ar fi respins propunerea de a face business cu persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc.

Manole a fost arestat preventiv în martie 2017, fiind bănuit de evaziune fiscală. În data de 14 martie a acestui an, la doar câteva minute de la eliberarea din penitenciar, el a fost reținut din nou într-o altă cauză penală.

În acest dosar, Manole a fost plasat în arest la domiciliu și este cercetat pentru că nu și-ar fi îndeplinit obligațiile contactule după ce a luat un credit de la o bancă.

Cazul a fost discutat cu câteva săptămâni în urmă în cadrul emisiunii „60 de minute”, de la Jurnal TV, unde a fost prezentată o scrisoare pe care Constantin Manole a întocmit-o atunci când era în Penitenciarul nr. 13. El dă numele celor care l-ar fi băgat în pușcărie și i-ar fi distrus afacerea.

În aceeași scrisoare, Manole povestește despre persecuțiile la care a fost supusă familia sa.

Fiica omului de afaceri, Elena Manole, a declarat că fratele ei ar fi fost ucis în bătaie pentru că tatăl lor ar fi refuzat să recunoască în instanță faptele care i se imputau.

Jurnal.mdJurnal.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: