image
Sursa foto: france24.com

Coronavirusul zdruncină economia mondială: Primele lovite - bursele europene şi companiile americane

Piețele financiare reacționează pe măsură ce epidemia de coronavirus se răspândește în afara Chinei. Valoarea acțiunilor și a petrolului scade, iar activele de refugiu au crescut. Efectele se resimt și la nivelul economiei globale.

Coreea de Sud, Iran și Italia au intrat pe lista țărilor care au anunțat o creștere a numărului de cazuri de infecții cu coronavirus. Pe măsură ce epidemia se răspândește, efectele se văd pe piețele financiare din toată lumea.

În Asia, indicele bursei din Coreea de Sud a scăzut cu aproape patru procente, aceasta fiind cea mai slabă ședință de tranzacționare din octombrie 2018. Evoluția vine după ce numărul îmbolnăvirilor a depășit 600, scrie Digi24.

Pierderi importante au fost și pe piețele din China. A fost înregistrată o scădere de aproape 1,3 la sută pe bursa din Shanghai și de 1,8 la sută la Hong Kong.

Yenul a crescut față de euro, liră sterlină și dolar.

Informațiile privind răspândirea virusului și estimările care arată diminuarea creșterii economice au afectat și piețele europene, care înregistrează scăderi substanțiale în prima parte a ședinței de astăzi.

La Londra, indicele principal al pieței britanice scade cu peste trei procente.

Evoluții similare au și piețele din Germania și Franța. La Paris indicele CAC 40 a scăzut cu 2,97%, la Fankfurt DAX este pe minus cu 2,81% iar la Madrid IBEX 35 scade cu 2,71%.

Cea mai mare scădere este, deloc surprinzător, pe bursa italiană. Indicele pieței din Milano pierde 4,3 la sută din valoare la această oră.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: