13:03
13 Jul 2012
13 Jul 2012 | 12:34
Comuniștii ruși: Interzicerea secerii și ciocanului în RM, o rușine
Comuniștii ruși: Interzicerea secerii și ciocanului în RM, o rușine
sursa: jurnal.md foto: moskva.fm
Partidul Comunist din Rusia sare în apărarea comuniștilor moldoveni și critică legea adoptată ieri de Parlament prin care se interzice secera și ciocanul. Comuniștii ruși intenționează să-i trimită președintelui Nicolae Timofti, precum și speakerului Marian Lupu, o notă de protest în care le cere să stopeze „acest act rușinos”.

„Legile adoptate sunt îndreptate atât spre distrugerea completă a moştenirilor marii epocii sovietice şi spre revizuirea istoriei moderne a statului moldovenesc, dar şi spre instaurarea unei dictaturi de dreapta în ţară şi crearea unui cadru juridic pentru urmărirea penală a cetăţenilor din motive politice”, consideră reprezentanții Partidului Comunist rus.

„Presiunea continuă asupra PCRM demonstrează orientarea AIE de a instala un regim fascist. Istoria arată că dictatura fascistă începe cu înlăturarea regimului comunist și muncitoresc. Intensificarea atacurilor asupra comuniștilor din partea autorităților moldovenești se datorează degradării în toate sferele societății din RM. Politica lor duce la stârpirea poporului moldovenesc, la transformarea statului independent într-un apendice al României”, a declarat deputatul comunist din Rusia, Kazbek Taisaev.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a anunțat deja că va ataca la Curtea Constituțională hotărârea privind aprecierea istorică, politică și juridică a regimului totalitar comunist din Republica Moldova.
Ştiri similare
Нравится
J urnalTV
U ltimele Ştiri de pe JurnalTV