19:45
19 Apr 2012
19 Apr 2012 | 15:02
Cine este „regele” gheretelor de țigări? // VIDEO
Cine este „regele” gheretelor de țigări? // VIDEO
sursa: jurnal.md foto: jurnaltv.md
Legea e lege dar nu şi pentru funcţionari. În pofida a două interdicţii emise de primărie, un consilier municipal a împânzit capitala cu gherete, devenind proprietarul celei mai mari reţele de chioşcuri specializate în vânzarea ţigărilor. Regele tutunului este nimeni altul decât colegul de partid al primarului general - liberalul Mihai Ceban. Comuniştii susţin că autorităţile locale închid ochii la ilegalităţile comise de consilier pentru că acesta a părăsit pe vremuri un partid, în favoarea liberalilor.

Faceti cunoştinţă cu proprietarul celei mai mari afaceri cu gherete de tutungerie din capitală, Mihai Ceban. Are 46 de ani, este căsătorit şi nu fumează de 14 ani.

Începând cu luna decembrie 2009, Mihai Ceban este consilierul municipal în fracţiunea Partidului Liberal, iar până atunci, timp de 2 ani a fost consilier AMN. Întâmplător sau nu, afacerea sa cu gherete a luat amploare anume în ultimii ani, când autorităţile locale liberale au împânzit centrul istoric al capitalei cu gherete.

Lipsa autorizaţiilor pentru activitate, amplasarea necorespunzătoare şi multe alte imperfecţiuni ale afacerii consilierului uneori rămân în umbră, atunci când este vorba de factorul uman. Cei peste 200 de vânzători din gherete muncesc 18 ore pe zi în condiţii insuportabile.

Nu i-a fost frică de decizia Consiliului Municipal din anul 2006 și nici din 2009, cu privire la interzicerea amplasării noilor gherete în oraş. În cei peste 10 ani de activitate, Mihai Ceban a adunat destui bani pentru a lansa afaceri profitabile şi în alte domenii.

După 6 ani de la aprobarea primei decizii cu privire la încetarea amplasării gheretelor în Chişinău nu s-a schimbat mare lucru. Dar avem încrederea că de azi înainte lucrurile vor lua o altă întorsătură. De ce? Pentru că de acestă dată Jurnal TV va fi cu ochii în patru.

Ştiri similare
Нравится
J urnalTV
U ltimele Ştiri de pe JurnalTV