image
Sursa foto: epa

Ducele Friedrich de Württemberg a murit într-un accident de maşină, la vârsta de 56 de ani

Ducele Friedrich de Württemberg, care are legături familiale cu Casa regală britanică, a murit într-un accident de maşină, la vârsta de 56 de ani, potrivit presei internaţionale.

Pe 9 mai, ducele se afla la volanul automobilului său Porsche, când a intrat în coliziune cu un tractor, pe un drum de ţară din zona Baden-Württemberg, în sud-vestul Germaniei. Şoferul tractorului şi cei doi pasageri ai săi au fost transportaţi la spital cu răni uşoare, potrivit publicaţiei Schwäbische Zeitung, însă ducele a murit pe loc.

Ducele avea legături familiale cu Casa regală britanică, printr-un strămoş comun, Frederick al II-lea Eugen, duce de Württemberg.

Frederick al II-lea Eugen a fost strămoş comun al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi al tatălui lui Friedrich, Carl, actualul şef al Casei de Württemberg.

Ducele Friedrich de Württemberg era căsătorit cu ducesa Marie de Württemberg - născută prinţesă de Wied. Cei doi au avut trei copii, ducele Wilhelm, în vârstă de 23 de ani, ducesa Marie-Amélie, în vârstă de 22 de ani, şi ducesa Sophie-Dorothée, în vârstă de 20 de ani.

Ducele activa în mai multe instituţii sociale şi culturale din statul Baden-Württemberg.

Fiul ducelui îi succede acestuia ca moştenitor al funcţiei de şef al Casei de Württemberg.

Toate monarhiile Germaniei au fost abolite după încheierea Primului Război Mondial, dar familiile regale şi-au păstrat titlurile şi unele proprietăţi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: