image
Sursa foto: privesc.eu

Prieten al lui Iurie Luncașu: „În ultima perioadă era supărat și abătut”

La o săptămână după moartea lui Iurie Luncașu, un prieten al acestuia a ieșit astăzi în cadrul unei conferințe de presă din numele familiei celui decedat.

Igor Fraihman, care s-a prezentat drept prietenul lui Luncașu deja de 40 de ani, a menționat că a decis să iasă în fața presei, după ce înainte și după deces, au apărut „mai multe speculații și dezinformări”.

Potrivit acestuia, Iurie Luncașu suferea de scleroză de 20 de ani, iar în opinia sa, din cauza „informațiilor false”, starea de sănătate s-a înrăutățit.

„Iura a fost un om foarte modest și de fiecare dată evita ieșirea în public. Poate din această cauză acum este manifestată o asemenea atenție din partea presei pentru personalitatea sa.

Potrivit lui Fraihman, Luncașu nu și-a construit afacerile pe scheme ilegale. „Nu a ocupat nicio funcție politică, nu avea ambiții politice și încerca să aibă relații bune cu toții”, a spus Igor Fraihman.

„Ca și orice businessman avea legături la nivel înalt. Iar informațiile că la el acasă se făceau petreceri unde veneau oameni importanți sunt false”, a adăugat el.

Acesta a mai ținut să dezmintă informații că soția lui Luncașu ar avea grade de rudenie cu Vladimir Plahotniuc și că Iurie Luncașu a făcut școala KGB.

Referindu-se la faptul că șoferul lui Luncașu este tatăl tânărului care în vara anului trecut l-a omorât fiul analistului Anatol Țăranu, Fraihman a menționat că aceste evenimente nu au nicio legătură cu Luncașu.

„Nu a existat nicio presiune care ar fi dus la un asemenea deznodământ tragic. Nu puteam să dăm o calificare juridică a ceea ce s-a întâmplat. Organele de drept trebuie să dea o asemenea calificare. Ne-am adresat avocaților pentru ca aceștia să examineze ce s-a scris în presă în ultima perioadă care ar fi putut cauza tragedia. În ultimul timp era supărat și abătut”, a mai spus Fraihman.

Întrebat despre relațiile dintre Luncașu și Plahotniuc, Fraihman a spus că nu știe nimic despre acest lucru.

„Noi am petrecut mult timp împreună. Niciodată nu am vorbit cu el la această temă”, a menționat el. Totodată, prietenul lui Luncașu afirmă că nu știe nimic nici despre imobilul cunoscut sub denumirea „Casa albă”.

Amintim că Luncașu a decedat în noaptea de 17 august. Șoferul acestuia a fost cel care a sunat la poliție, mărturisind anchetatorilor că Luncașu s-a împușcat. După ce a oprit mașina, afaceristul i-ar fi cerut subalternului să scrie următorul mesaj: „Am cumpărat căsuța albă în 2017 și am fost investitor". Ulterior, șoferul ar fi ieșit din automobil, iar Luncașu s-ar fi împușcat în cap.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a pornit însă un dosar penal pentru omor intenționat pentru a cerceta mai multe versiuni în acest caz, inclusiv sinuciderea sau determinarea la suicid.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: