image
Sursa foto: flatfy.md

Unde vreau să locuiesc în Chișinău și unde-mi pot permite să cumpăr un apartament nou

Analiticii portalului de căutare Flatfy.md au studiat piața imobiliarelor noi din Chișinău și cu siguranță sunt gata să prezinte informații reale și prețuri actuale a locuințelor noi din capitală cu materiale adevărate despre dezvoltatori și calitatea construcțiilor.

Cele mai scumpe apartamente și cele mai căutate din punct de vedere a tineretului fără de familii și a businessmenilor sunt apartamentele din centrul Chișinăului. Anume aici își doresc să locuiască persoanele libere și independente financiar, în apropiere de teatre, restaurante, centre comerciale, magazine de lux și business centre și anume pentru o astfel de vecinătate pentru un metru pătrat în centrul capitalei va trebuie de plătit de la 700 până la 1 200 euro.

flatfyflatfy

În cartierul Telecentru apartamentele care sunt amplasate în apropiere de centru la fel sunt destul de scumpe – în jur la 800 de euro pentru un metru pătrat. Restul locuințelor de la Telecentru pot fi achiziționate la prețul de la 450 până la 650 euro pe m/p.

Destul de întrebate sunt apartamentele noi oferite în ansamblurile rezidențiale de la Botanica, care este considerat un sector relativ nou și unul din cele mai verzi, ce se slăvește cu parcuri și lacuri, centre de excelență și licee. La Botanica un metru pătrat din complexele rezidențiale noi construite și în stadiu de construcție este de la 450 până la 715 euro.

Un metru pătrat în apartamentele de la Buiucani care se învecinează cu sectorul Centrul și cu Parcul „Dendrariu” costă de la 700 până la 1000 de euro, dar cele care se amplasează mai departe sunt oferite cu prețul între 500-650 euro.

În sectorul tineretului și studenților - la Râșcani apartamentele noi sunt oferite în vânzare cu prețul între 460-950 euro, inclusiv aici sunt considerate și prețurile imobiliarelor de la cartierul Poșta Veche.

La sectorul familiilor tinere cu copii - la Ciocana se poate de achiziționat o locuință nouă în unul din ansamblurile rezidențiale la prețul de la 520 euro până la 720 euro.

Desigur că familiile mici și tinere caută să cumpere apartamente cu o cameră cu suprafața până la 30-35 euro pe m/p. La fel aceste locuințe cu o cameră sunt întrebate printre tineret și foarte mult sunt căutate pentru a face o investiție imobiliară pentru a fi date în chirie și neapărat acestea este de dorit să fie amplasate în apropiere de Universități, Academii și Colegii. Familiile cu copii își doresc o locuință nu numai mai spațioasă, dar și să fie bine compartimentată și să se afle la nemijlocita apropiere de grădinițe școli și cele mai bune licee, astfel de locuințe pot fi oferite la Ciocana și Botanica.

Moldovenii în ultimii ani au început să învestească mult mai des în apartamentele din casele noi construite, aici apartamentele sunt mult mai spațioase, cu scheme moderne și logic gândite și cu toate instalațiile electrice, termice și sanitare noi, de ultimă generație. De multe ori cumpărătorii sunt gata să facă investiții în imobiliarele noi încă de la momentul construcției, astfel economisind finanțe pentru reparația locuinței noi, după ce aceasta va fi dată în exploatare. Deoarece toate companiile de construcții din Moldova oferă pe piața imobiliarelor noi apartamente finisate în versiune „la alb”, care necesită să fie finalizate și au nevoie încă de o investiție suplimentară și acum nu este vorba despre mobilier, ci despre tapet, gresie, faianță, parchet, obiecte sanitare, electrocasnice și multe alte lucruri fără de care este inimaginabil momentul fericit de a vă muta în casă nouă. Acesta este un moment destul de importat, care poate fi adus spre exemplu făcând comparație cu vecinii din România, unde toate apartamentele noi se predau beneficiarilor complet finisate „la cheie”, unde ai nevoie de doar mobilă și o valiză pentru a te muta și a începe o viață nouă. Da, desigur că în România prețurile imobiliarelor Flatfy sunt puțin mai ridicate decât în Moldova, dar totuși apartamentele și casele noi sunt mult mai întrebate comparativ cu locuințele de pe piața secundară (conform site-ului Flatfy).

Toți doritorii de a face o alegere bună pentru a cumpăra o locuință ideală în Chișinău sunt invitați pe portalul de căutare Flatfy.md, care cu siguranță va fi de un mare ajutor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: