image
Sursa foto: jurnal.md

Platforma DA cere CEC și Procuraturii Generale investigarea modului de finanțare a PD, PSRM și a Partidului Șor

Comisia Electorală Centrală și Procuratura Generală sunt somate să investigheze modul de finanțare a Partidului Democrat, a Partidului Socialiștilor și a Partidului șor. Îndemnul vine din partea Platformei Demnitate și Adevăr, în contextul acuzațiilor la adresa opoziției privind pretinse finanțări din partea Fundației Open Dialog.

„Platforma DA nu a fost niciodată finanțată din afara țării, spre deosebire de Partidul Democrat, PSRM, Partidul Șor, ș.a. care profită din plin de finanțări ilegale, inclusiv din bani obținuți ilicit, fapte dovedite prin acte publicate de presa independentă. Doar că ultimele sunt cazuri trecute cu vederea de un CEC și Procuratură obediente și slugarnice. Iar în ce privește CEC, aceasta nu are dreptul moral să judece în niciun fel, după ce a comis abuzuri anti-democratice grotești, inclusiv confirmând invalidarea alegerilor locale noi”, se spune într-o scrisoare deschisă a Platformei DA.

„Subscriem cerinței legale formulate de colegii noștri și cerem explicit CEC și Procuraturii Generale investigarea modului de finanțare a PD, PSRM, Partidului Șor, amintind repetat că presa a investigat și a elucidat deja finanțarea obscură a acestora din zone off-shore, din banii sustrași de la BEM, precum și din mijloace de proveniență necunoscute (1, 2, 3, 4, 5)”, se mai spune în adresarea Platformei Demnitate și Adevăr.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: