Din cauza mişcării de protest "vestele galbene" şi în contextul atacului din Târgul de Crăciun de la Strasbourg, soldat cu trei morţi şi 13 răniţi, şase meciuri din cele zece ale rundei a 18-a au fost deja amânate: Dijon - PSG, Nantes - Montpellier, Marseille - Bordeaux, Guingamp - Rennes, Amiens - Angers şi Caen - Toulouse. Deocamdată doar partida Caen - Toulouse a fost reprogramată pentru marţi 18 decembrie.

În privinţa celorlalte meciuri din weekend menţinute, Reims va primi replica lui Strasbourg sâmbătă (ora locală 20,00), Nîmes joacă pe teren propriu cu Lille duminică (15,00), jocul Nice - Saint-Etienne a fost mutat de vineri seara pentru duminică (17,00), ceea ce automat a decalat partida Lyon - Monaco programată duminică de la ora 13,00 pentru ora 21,00.

De asemenea, şase meciuri din etapa a 17-a (de pe 8 şi 9 decembrie) au fost reprogramate pe 15 şi 16 ianuarie. Printre acestea şi Paris Saint-Germain - Montpellier, însă parizienii nu vor să joace pe 15 ianuarie pentru că echipa are programat un stagiu în Qatar la jumătatea lunii ianuarie. În consecinţă, PSG a cerut oficial joi decalarea acestui meci în februarie.

Solicitarea PSG va fi examinată luni de Liga franceză de fotbal. Rămâne de văzut ce alte meciuri din Ligue 1 vor fi amânate, totul depinzând de felul în care va evolua situația privind protestele.