image
Sursa foto: UNFPA

Două agenții ONU au donat produse de primă necesitate pentru 250 de femei afectate de violență

În contextul situației epidemiologice COVID-19, Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN WOMEN) cu suportul Suediei și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) în Moldova au oferit astăzi un lot de produse de primă necesitate pentru aproximativ 250 de femei victime și supraviețuitoare ale violenței, inclusiv cu copii mici, care sunt beneficiarele centrelor de asistență din țară.

De asemenea, au fost oferite produse de protecție lucrătorilor din cadrul organizațiilor active în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie. 

Pachetele de ajutor conțin măști de protecție și dezinfectanți, dar și alte produse de primă necesitate, cum ar fi alimente de bază, detergenți, produse de igienă menstruală, scutece pentru copii. Centrele au fost echipate și cu resurse informaționale utile pentru ca femeile să știe cum să se protejeze mai bine de riscul îmbolnăvirii cu COVID-19.

www.dangutu.comwww.dangutu.comUNFPA

Agențiile ONU si Guvernul Suediei au complementat astfel eforturile Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Coaliției Naționale „Viață fără Violență” de a asigura cu resurse necesare femeile beneficiare ale 15 centre de plasament  asociații obștești și instituții publice din diferite regiuni ale țării.  

www.dangutu.comwww.dangutu.com

Potrivit statisticilor oficiale, În Republica Moldova, aproximativ 64% de femei au suferit cel puțin o dată în viață de o formă de violență din partea soțului sau partenerului. În perioada de distanțare socială recomandată pentru combaterea COVID-19, există riscul de creștere a numărului de cazuri de violență în familie. În unele țări care practică distanțarea socială s-au triplat recent cazurile raportate de violență în familie. 

Noutăţile partenerilor

comentarii: