image
Sursa foto: digisport.ro

Conte pleacă de la Chelsea, iar englezii anunţă numele conaţionalului care îi va lua locul

Cu un spectaculos joc de cuvinte, presa engleză anunţă că Max Allegri va fi antrenorul lui Chelsea, din sezonul următor. Tehnicianul lui Juventus îl va înlocui pe compatriotul său Antonio Conte, care va fi demis după un an dezamăgitor.

"Take it to the Max" e titlul de pe prima pagină a cotidianului The Sun, care dă ca sigură trecerea lui Allegri la Chelsea, la finalul acestui sezon.

În vârstă de 50 de ani, antrenorul lui Juventus i-a urmat lui Conte şi pe banca bianconerilor, în 2014, iar de atunci a reuşit trei eventuri consecutive şi i-a dus pe torinezi în două finale de Liga Campionilor.

De asemenea, în actuala stagiune Juve este lider în Serie A TIM, cu un avans de 4 puncte faţă de Napoli, şi s-a calificat în finala Cupei Italiei, unde o va întâlni pe AC Milan.

În cazul în care "Bătrâna Doamnă" va rata şi în acest an cucerirea trofeului UCL, competiţie în care reeditează finala de anul trecut cu Real Madrid, în sferturi, Allegri ar putea decide să plece. Toscanul este tentat de o experienţă în străinătate, iar Chelsea pare cea mai probabilă destinaţie.

După înfrângerea de pe teren propriu cu Tottenham, scor 1-3, şansele lui Chelsea de a se califica în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor sunt mai curând teoretice. Cu toate acestea, Conte va încheia sezonul pe banca londonezilor, pentru că Roman Abramovich nu vrea să-i plătească degeaba salariul până la finalul campionatului, în condiţiile în care oricum va trebui să-i achite şi ultimul an de contract, după ce îl va concedia.

Totodată, campioana din Premier League încă are şansa de a încheia sezonul cu un trofeu. Chelsea e calificată în semifinalele Cupei Angliei, unde va juca împotriva lui Southampton.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: