Deși a fost singurul candidat pentru fotoliul de șef al Guvernului, Pashinyan nu a întrunit numărul necesar de voturi în legislativ. Partidul aflat la putere a votat împotriva lui. Din cei 100 de parlamentari prezenți în sală, 55 au fost împotrivă, iar 45 au susţinut candidatura liderului mișcării protestatare.

În urma anunțului, Pashinyan s-a alăturat manifestanților din stradă și a declarat că va declanșa o grevă generală. El și-a îndemnat susținătorii ca începând de astăzi să blocheze drumurile, căile ferate şi aeroporturile din țară. De altfel, el ameninţase cu un adevărat tsunami politic, dacă nu va primi votul de încredere al parlamentarilor pentru a deveni prim-ministru.

Pe 8 mai, în Parlamentul de la Erevan va avea loc o nouă şedinţă extraordinară, cu scopul de a alege premierul țării. Potrivit legislaţiei Armeniei, în cazul în care deputații nu reuşesc să numească un nou prim-ministru din prima încercare, în șapte zile trebuie să aibă loc a doua tentativă. Dacă șeful Cabinetului de Miniștri nu va fi ales nici de această dată, Parlamentul urmează să fie dizolvat.

Criza politică din Armenia s-a declanșat pe 13 aprilie, o dată cu protestele antiguvernamentale. Acestea au fost generate de dorința lui Serj Sarksyan de a se menține la putere după ce și-a încheiat două mandate prezidențiale.

La o săptămână după ce a fost acceptat să preia conducerea executivului și a primit puteri sporite, Sarksyan a demisionat sub presiunea străzii.