image
Sursa foto: moldova24.info

48 de copii diagnosticați cu Covid-19, internați la Spitalul Clinic de Boli Contagioase din capitală

În cazul a 48 de copii au fost confirmate pozitiv testele la prezența coronavirusului de tip nou, iar alți 14 copii sunt în așteptarea testelor de laborator. Informația a fost făcută publică de reprezentanții primăriei în cadrul ședinței de astăzi.

Copiii sunt internați la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” și la Spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii.

La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii se află acum cu suspecție de Covid-12 pacienți, dintre care opt copii și patru maturi. Totodată acum se află internați în spital 48 de copii confirmați cu Covid-19, și 25 de maturi. La laborator sunt expediate opt probe, dintre care două se efectuează repetat”, a declarat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate.

La data de 1 aprilie curent a început internarea pacienților cu urgențe medico-chirurgicale aferente Covid-19 la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” , unde au fost reprofilate 100 de paturi. Astăzi acolo se află internați 14 copii, dintre care șase pacienți au fost internați în această noapte, iar alții șase sunt în așteptarea rezultetelor testelor de laborator. Opt au fost testați negativ, iar un pacient se află în stare de gravitate medie.

Din numărul total confirmate pe republică, 260 sunt din municipiul Chișinău. Sub supraveghere de către asistența primară sunt peste 13 mii de persoane.

Noutăţile partenerilor

comentarii: