10:52
01 Oct 2013
01 Oct 2013 | 10:47
Ce au vorbit Leancă și Medvedev la telefon
Ce au vorbit Leancă și Medvedev la telefon
sursa: jurnal.md foto: jurnal.md
Premierul Iurie Leancă și omologul său rus, Dmitri Medvedev, au avut aseară o convorbire telefonică.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, oficialii au vorbit despre principalele chestiuni de pe agenda dialogului moldo-rus și despre măsurile întreprinse pentru reluarea exporturilor producției vinicole moldovenești pe piața rusă.

„A fost încurajată activitatea experților ambelor țări în acest sens și exprimat interesul pentru soluționarea problemei în viitorul cel mai apropiat”, se spune vag în comunicatul de presă.

Totodată, oficialii au mai discutat despre situația moldovenilor care muncesc în Federația Rusă și au căzut de acord asupra oportunității definitivării cadrului legal ce va reglementa acest domeniu.

De asemenea, s-a vorbit despre cooperarea în domeniul energetic, agenda vizitelor bilaterale și reglementarea transnistreană.

Amintim că, săptămâna trecută, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a declarat că exportul de vinuri moldoveneşti pe piaţa rusă ar putea fi reluat în câteva săptămâni. Lazăr ar fi primit această asigurare din partea vicepremierului rus, Dmitrii Rogozin.

Pe de altă parte, conducerea de la Kremlin continuă să atenționeze Republica Moldova că problema vinurilor și relațiile RM-Rusia depind de semnarea celor două acorduri cu UE la Summitul de la Vilnius.

Rusia a impus embargo vinurilor moldovenești la 11 septembrie curent.
Ştiri similare
Нравится
J urnalTV
U ltimele Ştiri de pe JurnalTV