image
Sursa foto: pefoc.ro

Semineul pe lemne sau pe gaz? Care este cea mai avantajoasa modalitate de incalzire?

Ne place sau nu, clima Romaniei, temperat-continentala, face imposibila evitarea iernii si temperaturilor sale scazute. Evident, daca vara romanul isi face sanie, iar iarna car, sunt destule situatiile in care persoanele care intarzie procesul de luare a deciziei de cumparare in ceea ce priveste o sursa de incalzire se regasesc in ipostaza de a fi nevoiti sa aleaga, la repezeala, o sursa de caldura pentru camera sau locuinta lor.

Aici se incadreaza si procesul de achizitie al sobelor sau semineelor pe lemne sau pe gaz, pe care multi dintre romani le cumpara in functie de design, si mai putin de caracteristicile tehnice si necesitatile pe care le au.

Astazi vom discuta despre achizitia celor mai comune surse de incalzire din casele romanilor, respectiv semineele pe lemne sau pe gaz si soba de tip semineu. Astfel, iti vom spune cateva dintre caracteristicile fiecarui produs in parte si avantajele pe care ti le ofera, atat din punct de vedere al costului, cat si al pretului si caracteristicilor tehnice. Informatiile din acest articol le avem de la specialistii in seminee Alego, parte a grupului PEFOC.

Semineul pe lemne

Fie ca mergem in vacanta la o pensiune la munte, fie ca vizitam bunicii, cu siguranta ai vazut multe seminee pe lemne in casele romanilor. Este de departe cea mai cunoscuta si eficienta modalitate de incalzire a locuintei, dar ofera si o ambianta romantica, placuta, perfecta pentru petrecerea timpului liber alaturi de familie.

Printre avantajele oferite de semineele pe lemne se numara:

· autonomie si caldura, chiar si in timpul penelor de curent;

· modele diverse, inclusiv cu plita si cuptor;

· poate incalzi o suprafata mare (daca sunt realizate din materiale de calitate);

· se pot monta oriunde, la casa sau la bloc;

· reducerea facturilor la energie.

Semineul pe gaz

Pentru persoanele comode, ce nu au loc pentru depozitarea lemnelor de foc si detin racord la reteaua de gaze naturala, semineul pe gaz este o buna alternativa. Varietatea larga de modele, culori, cu sau fara sistem de ventilatie, le fac ideale si la bloc, unde spatiul este prea redus pentru o alta forma de incalzire.

Evident, un semineu pe gaz este mult mai usor de intretinut decat unul pe lemne, deci este o varianta ideala pentru persoanele care nu au timp liber prea mult. In ceea ce priveste avantajele acestui tip de incalzire, acestea sunt:

· incalzirea rapida a camerei, deci facturi reduse;

· gama variata de modele, cu ventilatie (ce necesita cos de fum) sau fara ventilatie;

· se pot monta atat la curte, cat si la bloc;

· sisteme de siguranta moderne – in cazul in care se intrerupe curentul sau gazul natural, acesta se va opri automat;

· paleta de seminee pe gaz cuprinde o gama variata de dimensiuni, in functie de necesitatile clientilor;

· acestea nu au nevoie de o intretinere speciala.

Noutăţile partenerilor

comentarii: