image
Sursa foto: jurnal.md

Cum comentează Jizdan eliberarea lui Filat

„Este o decizie a instanței de judecată, trebuie să ne conformăm într-un final deciziilor și să nu analizăm politic”, comentează noul președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Alexandru Jizdan, eliberarea înainte de termen a fostului premier Vladimir Filat.

„Este o decizie a instanței de judecată, cred că noi trebuie să ne conformăm într-un final deciziilor și să nu analizăm politic. Mai puține comentarii, trebuie să vedem dacă s-a respectat legea. Este instanță de judecată, sunt specialiști în domeniu, Ministerul Justiției trebuie să vadă cu expertiză, nu doar cu comentarii. Eu nu cunosc esența, n-am văzut decizia, n-o să mă apuc să dau calificări. E o decizie a instanței de judecată pe care nu vreau s-o comentez. Nu m-am așteptat, dar nici nu trăiam în fiecare zi cu acest subiect. Eu, ca și dvs, a fost o surpriză pentru mine eliberarea domnului Filat. Am văzut că a trezit mari controverse, dispute, dezbateri televizate... Vom vedea. Ce semnal este, trebuie să vedem, nu pot spune că e semnal bun sau rău”, a comentat Jizdan, întrebat de jurnaliști.

Amintim că fostul premier Vladimir Filat a fost eliberat din pușcărie pe 3 decembrie curent, în urma unei hotărâri emise de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Astăzi conducerea Penitenciarului nr. 13 a înaintat o contestație prin care a cerut suspendarea executării hotărârii privind eliberarea condiționată înainte de termen.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: