image
Sursa foto: Getty Images

Guardiola vrea să revină în Spania: Care este motivul lui Pep

Pep Guardiola ar putea reveni în La Liga! Dezvăluirea îi aparţine fostului său coechipier de la Barcelona, Rivaldo. Brazilianul este convins că după ce a cucerit două titluri la rând în Premier League cu Manchester City, are nevoie de o nouă provocare.

"Viitorul îi oferă alte oportunităţi, este tentat de un nou proiect! Nu cred că se va întâmpla chiar în această vară, dar anul viitor, dacă are o ofertă bună din Spania, ar fi interesat să se întoarcă," a mărturisit Rivaldo despre cel cu care a fost pe teren în tricoul blaugrana 98 de partide.

Rivaldo a mărturisit şi care ar fi motivul principal pentru care Pep Guardiola vrea să nu mai antreneze în străinătate.

Îi este dor de acasă. Iar familia şi prietenii sunt toţi de aici şi nu ar vrea să stea aşa departe de ei. Cred că asta va conta în viitor," a dezvăluit fostul mare fotbalist brazilian.

Rivaldo a fost surprins de faptul că Pep Guardiola a ajuns un antrenor cu atât de mare succes. Când erau colegi de vestiar, brazilianul nu a sesizat deloc aptitudinile de tehnician ale spaniolului.

"Nu mi-a venit să cred atunci când am aflat că se face antrenor. M-a mirat şi mai mult când am văzut ce carieră formidabilă a reuşit. Era un coechipier de treabă, dar acum remarc câtă pasiune pune în tot ceea ce face şi ce relaţie extraordinară are cu jucătorii", a mai declarat Rivaldo.

Pep Guardiola a antrenat până acum în 3 campionate mari din Europa, La Liga, Bundesliga şi Premier League. Ar mai rămâne Seria A, pentru a completa careul de aşi, iar un fost coechipier de la Brescia chiar crede că tehnicianul spaniol va veni şi în Italia.

Pep Guardiola are un procentaj incredibil de puncte câștigate în cele 10 sezoane disputate la nivel înalt: și-a adjudecat 906 puncte din 1104 posibile cu echipe precum Barcelona, Bayern Munchen și Manchester City.

Pentru Manchester City, acesta este al șaselea titlu din istoria clubului, după cele adjudecate în sezoanele 1936–37, 1967–68, 2011–12, 2013–14, 2017–18. De partea cealaltă, Liverpool rămâne cu 18 titluri în Premier League, ultimul adjudecat în stagiunea 1989-1990.

Pep Guardiola a ajuns la 9 titluri câștigate în cele 11 sezoane de antrenor. Și-a adjudecat unul la Barcelona B, 3 în patru ani cu Barcelona, 3 în 3 ani cu Bayern Munchen și două în 3 ani cu Manchester City.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: