image
Sursa foto: gândul.info

Rusia recurge la violenţe: Federația Rusă a capturat trei nave militare ucrainene în Marea Neagră

Rusia recurge la violenţe. Trupele ruseşti au deschis focul asupra navelor militare din Marea Neagră. Trei nave ucrainene au fost capurate de forţele navale ruseşti şi doi militari au fost răniţi.

Cel puţin doi militari ucraineni au fost răniţi în cursul operaţiunii ruseşti de capturare a ambarcaţiunilor ucrainene.

Totul a început ieri când o navă ucraineană mergea spre strâmtoarea Cherci care delimitează Marea Neagră de Marea Azov, a fost blocată de navele Serviciului Grîniceri a FSB. Ulterior Kievul a trimis câteva nave din flota Mării Negre.

Mai târziu, ruşii au trimis 10 nave în regiune şi au ameninţat ucrainenii că vor deschide focul. La câteva zeci de minute mai târziu, a fost anunţată capturarea a trei nave ucrainene dintre care două au fost avariate.

Potrivit Marinei ucrainene, navele gărzilor de coastă ruse au încercat să oprească mica flotilă intrând cu putere în remorcher, căruia i-a provocat daune minore. Incidentul a fost calificat de partea ucraineană drept o dovadă că Rusia acţionează agresiv şi ilegal.

Agenţiile de presă ruse au relatat că serviciul de securitate al Rusiei, FSB, a acuzat Ucraina că nu a informat în avans despre intenţia de a naviga în respectiva zonă, lucru dezminţit de Kiev, şi a adăugat că navele ucrainene făceau manevre periculoase cu scopul de a spori tensiunile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: