image
Sursa foto: jurnal.md

Un nou roman de Constantin Cheianu, lansat astăzi la Chișinău: „Am scris cartea pe care mi-am dorit-o toată viața”

Constantin Cheianu lansează astăzi la Chișinău o nouă carte - romanul „Ultima amantă a lui Cioran". „Lucrarea pare să fie una reușită. Este o confesiune dramatică și tulburătoare, în care se regăsește dragostea, viața și moartea”, afirmă autorul. Lansarea va avea loc deseară, la ora 18:15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126).

„Primul lucru pe care vreau să-l spun este că nu este despre politică, pentru că zece ani m-am săturat și am obosit de politic. Este despre viață, moarte, dragoste... S-a întâmplat un eveniment dramatic vara aceasta, un om de televiziune american pe care îl îndrăgeam foarte mult, a sfârșit tragic. Acesta a fost impulsul. De aici am început să scriu. După care am pus în acest roman și multe lucruri din propria mea viață, din propria mea biografie... În sfârșit am satisfacția că am scris cartea pe care mi-am dorit-o toată viața”, spune autorul.

Romanul „Ultima amantă a lui Cioran” are 150 de pagini. Printre rânduri, autorul ne arată cum putem muta, dincolo de admisibil, pilonii a ceea ce gândim, mulți dintre noi, dar nu îndrăznim să articulăm în cuvinte.

Constantin Cheianu este un cunoscut publicist, teleast și prozator. În 1998, la Radio România este montată piesa „Achitarea lui Salieri”, iar la Chișinău, la Teatrul „Eugene Ionesco” - „Plasatoarele”, care în același an a luat Marele Premiu la Festivalul Național de Dramaturgie. În 2009, la Teatrul Național din Iași e montată piesa „Volodea, Volodea…” („Made in Est”, iar la Teatrul „Satiricus” - aceeași piesă, cu titlul „Made in Moldova”. În 1999, editează primul său volum de proză „Totul despre mine”, (Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova) - a ceea ce avea să devină, zece ani mai târziu, dilogia autobiografică Sex & Perestroika.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: