image
Sursa foto: jurnal.md

Care au fost cele mai active fracțiuni din Parlament în 2020 // GRAFIC

Pe parcursul anului trecut, în Parlament au fost înregistrate 533 de inițiative legislative. Cele mai multe dintre acestea, adică 336 de proiecte, au fost înaintate de deputați.

Fracțiunea PSRM a înaintat cele mai multe inițiative legislative – 84. Aceasta este urmată de Platforma DA, care a înregistrat 80 de proiecte și PAS - 58 de proiecte.

Grupul Parlamentar Pro Moldova a elaborat și a înaintat 34 de proiecte, fracțiunea PD – 26, iar Ffracțiunea Partidului ȘOR – 23.

Deputații independenți și cei neafiliați sunt autori ai nouă proiecte.

INIȚIATIVEINIȚIATIVE

De asemenea, 48 de inițiative legislative au fost înaintate de Biroul permanent al Parlamentului sau de către grupuri de deputați din toate fracțiunile parlamentare.

Guvernul a înaintat Parlamentului pentru dezbateri și aprobare 142 de proiecte de acte legislative, iar Președintele țării – 29 de proiecte.

Din numărul total de proiecte de acte normative înregistrate în Parlament în perioada menționată, șase nu au intrat în procedură legislativă.

În 2019, în Legislativ au fost înregistrate 294 de inițiative legislative. Dintre acestea, 237 au fost înaintate de deputați, 45 – de Guvern, iar 12 – de Președintele țării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: