image
Sursa foto: balkaneu.com

CPR Moldova a lansat platforma de raportare a cazurilor de CORUPȚIE

CPR Moldova a lansat platforma de colectare a cazurilor de corupție și a situațiilor ce pot duce la corupție - coruptie.cpr.md. Platforma este în regim de testare timp de două săptămâni, perioadă în care sugestiile și recomandările din partea cetățenilor sunt încurajate.

Potrivit experților, o treime din cetățeni refuză să plătească mită, conform sondajelor, iar acesta este grupul țintă al platformei.

„Apoi, vom ajunge și la ceilalți cetățeni și le vom explica care sunt tipurile de corupție, de ce trebuie de combătut astfel de practici și cum ar trebui să fie lucrurile de fapt. Astfel, misiunea noastră în acest proiect este să creștem proporția celor ce refuză să devină complici ai corupției”, spun cei de la CPR Moldova.

Pe noua platformă, cetățenii pot raporta cazuri de corupție, indicând care instituții sau despre ce fel de practici este vorba. Toate raportările sunt absolut anonime și nu trebuie să conțină informații cu caracter personal.

„Cu cât mai multe cazuri colectăm, cu atât mai ușor vom putea identifica anumite tendințe și iniția campanii de advocacy pentru a pune presiune pe instituțiile statului și autoritățile locale să schimbe situația existentă. Împreună vom cere socoteală de la autorități. Noi nu vrem să presupunem care sunt instituțiile și practicile cele mai corupte, noi vrem să aflăm de la cetățeni care sunt problemele cu care se confruntă. Iar împreună să încercăm să le abordăm”, au menționat experții CPR Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: