image
Sursa foto: chisinau.mae.ro

Daniel Ioniţă: „România nu e convinsă că autorităţile de la Chişinău sunt serioase în privința parcursului european”

Partenerii externi ai RM așteaptă rezultate, nu promisiuni, iar România nu este convinsă că autorităţile de la Chişinău sunt serioase în ceea ce priveşte parcursul european, afirmă ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă.

România şi-a schimbat retorica investiţiilor şi discursul faţă de Republica Moldova, însă nu şi politica, care este una consecventă în susţinerea parcursului european, susține ambasadorul.

Daniel Ioniţă mai spune că autorităţile de la Bucureşti urmăresc cu mare atenţie tot ce se întâmplă şi se declară la Chişinău.

„România a fost, este şi va fi un susţinător ferm al parcursului european, însă în momentul de faţă nu suntem convinşi că autorităţile de la Chişinău chiar sunt serioase în ceea ce priveşte acest parcurs european. Urmărim cu mare atenţie toate declaraţiile care se fac, toate legile care sunt adoptate, toate măsurile care sunt luate la Chişinău. Există în continuare un orizont mare de aşteptare din partea noastră şi, dacă vreţi, există multă răbdare strategică din punctul acesta de vedere”, a spus Daniel Ioniţă, la Radio Chișinău.

Totuşi, susţine diplomatul român, proiectele începute în R. Moldova vor continua, iar Bucureştiul îşi doreşte ca acestea să aducă beneficii directe cetăţenilor.

„Până când nu vom fi noi convinşi că lucrurile se îndreaptă la Chişinău într-o direcţie dorită de majoritatea cetăţenilor, adică în direcţia europeană, probabil că nu vom mai merge cu aceeaşi viteză înainte în ceea ce priveşte susţinerea tuturor proiectelor cu care i-am obişnuit pe cetăţenii R. Moldova în ultima perioadă. Nu vor fi afectate însă proiectele care se află în curs de derulare, precum proiectele de interconectare strategică: gazoductul sau interconexiunile pe liniile electrice, proiectele care au descărcare directă în folosul cetăţenilor R. Moldova. Aceste proiecte merg, se derulează în continuare şi sperăm că vom vedea rezultate la firul ierbii”, a menţionat Ioniţă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: