image
Sursa foto: Twitter

Şase filme cu povestea băieţilor salvaţi din peşteră în Thailanda sunt în pregătire

Numărul de filme care sunt în pregătire despre băieţii salvaţi recent din peştera aflată în nordul Thailandei a crescut la şase, potrivit unor surse guvernamentale, citate de Variety.

Ministrul thailandez al Culturii a afirmat că se aşteaptă ca săptămâna viitoare Executivul să aprobe formarea unei comisii speciale care să supravegheze toate proiectele de film legate de misiunea dramatică, scrie News.ro.

"Cinci case de producţie internaţionale au propus ministerelor de Comerţ şi Afacerilor Externe realizarea unui film şi a unui documentar despre operaţiunea de salvare", a declarat ministrul Culturii, Vira Rojpojchanarat. Cel puţin o companie thailandeză vrea să realizeze deasemenea o peliculă.

Rojpojchanarat nu a identificat niciuna dintre firmele producătoare, deşi două erau pregătite să dea naştere poveştii chiar înainte ca cei 13 băieţi şi antrenorul lor, blocaţi în Chiang Rai, să fie salvaţi.

Regizorul filmului "Now You See Me 2", Jon M. Chu, şi Ivanhoe Pictures au anunţat săptămâna trecută că fac echipă pentru un film despre operaţiunea de salvare. Anunţul lor a venit la o zi după ce Pure Flix Entertainment a spus acelaşi lucru.

Discovery Channel a filmat deja un documentar de o oră, "Operation Thai Rescue", care a şi fost difuzat în Statele Unite, vinerea trecută, şi care va fi transmis în Thailanda luni.

În afară de cele cinci iniţiative internaţionale, DeWarrenne Productions, condusă de producătorul şi regizorul Tom Waller ("Mindfulness and Murder", "The Last Executioner") a afirmat că lucrează la un scenariu care se va axa pe eroii thailandezi.

Salvarea tinerilor din echipa de juniori a clubului de fotbal Wild Boars şi a antrenorului, rămaşi captivi timp de două săptămâni în peştera Tham Luang inundată din cauza ploilor torenţiale, oferă o sursă bogată de material pentru ecranizări şi documentare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: