Breaking News

image
Sursa foto: Jurnal TV

Urmele afacerilor lui Șor, distruse? O pungă cu acte nimicite, în posesia Jurnal TV

O pungă cu acte distruse a fost adusă la redacția Jurnal TV. În urma reconstituirii, s-a dovedit că este vorba despre niște dispoziții de plată ale unei firme condusă de mama vitregă a lui Ilan Șor. Dezvăluirile au fost făcute în cadrul emisiunii „60 de minute”, de la Jurnal TV. Invitații emisiunii au menționat, în context, că ar putea fi vorba despre o contabilitate dublă și că Ilan Șor are venituri mult mai mari, pe care nu le declară, iar de datoria instituțiilor de drept este să verifice cu ce se ocupă această persoană.

Pentru început, moderatorul emisiunii Vasile Năstase le-a prezentat invitaților săi o pungă cu acte distruse. „La noi la redacție a venit cineva care ne-a adus niște pungi. Aici sunt niște acte care au trecut printr-un aparat de nimicire a loc. Ni s-a spus că ar fi bine dacă am putea să reconstituim ceva din ele. Am făcut acest lucru”, a precizat jurnalistul.

În continuare, a fost prezentată o înregistrare video cu reconstruirea actelor, care s-au dovedit a fi dispoziții de plată.

„Avem aici un model cu numărul unei firme. Am căutat să aflăm cine anume stă în spatele acestui număr și am aflat că este vorba despre DFM SRL, director al căreia este Ilona Șor, mama vitregă a lui Ilan Șor. Totodată, am reconstituit dispoziția de plată, avem codul 531.2, conform contabililor acest cont înseamnă că dispozițiile au fost făcute pentru a opera salariile”, a precizat Vasile Năstase.

După reconstituire s-a aflat când au fost emise aceste documente - începutul lunii octombrie. Documentele au fost în original, dovadă fiind faptul că au fost semnate cu stiloul.

Invitații emisiunii susțin că instituțiile de drept trebuie să verifice dacă astfel de acte nu ascund anumite ilegalități în afacerile controlate de către Ilan Șor.

„Este de datoria organelor de drept să verifice cu ce real se ocupă Ilan Șor, pentru că, judecând și după cum se îmbracă, el, de fapt, are venituri mult mai mari, pe care nu le declară. Cât privește aceste documentele tocate, ar trebui să fie date organelor de drept, să vedem ce fac ei. Probabil ceva se ascunde”, a declarat jurnalista Cornelia Cozonac.

Jurnalista de investigație crede că în acest caz s-ar putea demonstra existența unei contabilități duble. „Persoanele semnează acte, care sunt distruse ulterior. În mare parte a documentelor contabile există un număr de ordine, se eliberează un număr de strictă evidență”, a adăugat jurnalista.

Solicitată pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a primarului de Orhei, Alina Șargu, a spus că Ilan Șor a făcut un comentariu cu referire la toate reportajele și investigațiile difuzate de către postul nostru de televiziune, după care a închis.

Precizăm că de când a ajuns președinte al Consiliului de administraţie la Avia Invest, companie ce a luat în concesiune Aeroportul Chișinău, mașinile lui Ilan Șor au împânzit perimetrul din jurul instituției. Jurnal TV a filmat șapte automobile ce îi aparțin condamnatului primar de Orhei. Printre acestea și un Audi de lux, cu numărul de înmatriculare KKL 001. Nu doar cortegiul de bolizi poate fi văzut la aeroport, dar și microbuzele de la magazinele sociale ale controversatului businessman și politician.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: