image
Sursa foto: Jurnal.md

Presa română: Cetăţenii din Republica Moldova nu se prea înghesuie la urne

Un număr de 3.000 de buletine de vot sunt disponibile, duminică, la Secţia de votare 50/63 pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova, amenajată în incinta sediului central al Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, scrie Agerpres.

Potrivit organizatorilor, numărul buletine de vot este suficient în condiţiile în care la ultimele alegeri s-au prezentat la urne, la această secţie de votare, aproximativ 400 de alegători.

Cetăţenii din Republica Moldova nu se prea înghesuie la urne, primul votant fiind înregistrat abia la ora 11,00, deşi secţia a fost deschisă la ora 7,00 şi va funcţiona până la ora 21,00, comentează Agerpres.

Organizatorii susţin că una dintre cauzele absenteismului la urne ar fi faptul că tot duminică, în Republica Moldova, sunt alegeri locale, însă candidaţii nu pot fi votaţi de cei aflaţi în afara graniţelor. La secţia de la Galaţi, arondată Circumscripţiei nr. 50, se poate vota doar pentru ocuparea locului de parlamentar rămas vacant după ce Maia Sandu - aleasă, iniţial, deputat, din partea Blocului electoral "ACUM Platforma DA şi PAS" - a fost numită premier.

În Galaţi există o mare comunitate de cetăţeni din Republica Moldova, având în vedere că dintre cei peste 12.500 de studenţi ai Universităţii Dunărea de Jos, aproximativ 3.000 sunt din ţara vecină, la care se adaugă alte mii de persoane care trăiesc şi muncesc în judeţ.

Secţia de votare din incinta Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi a fost organizată de Prefectura Galaţi, cu sprijinul Primăriei municipiului şi al Universităţii Dunărea de Jos, iar Inspectoratele Judeţene ale Poliţiei şi Jandarmeriei asigură măsurile specifice de ordine publică şi un climat social adecvat desfăşurării procesului electoral.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: