image
Sursa foto: Edge Innovations

Delfinul robot care ar putea înlocui în curând animalele ținute în captivitate în parcurile acvatice

Edge Innovations, o companie de inginerie situată în San Francisco, a conceput și a construit un delfin robot care arată și se comportă exact ca un delfin adevărat.

Compania speră ca într-o bună zi să înlocuiască delfinii ținuți în captivitate în parcuri acvatice precum Seaworld cu animale animatronice.

„Există în jur de 30.000 de delfini momentan în captivitate, fiind folosiți pentru a genera miliarde de dolari. Așadar, noi dorim să folosim acel apetit al turiștilor și să oferim alte modalități de a admira și a iubi delfinii”, a explicat Walt Conti, fondator și director executiv al companiei.

Compania a produs în trecut animale animatronice pentru Hollywood

Delfinul animatronic este produs din silicon, are peste 2,5 metri lungime și cântărește aproape 250 de kilograme.

Compania s-a inspirat din zeci de ani de experiență, după ce a construit în trecut animale animatronice pentru peliculele de la Hollywood precum „Free Willy”, „Deep Blue Sea” și „Anaconda”.

Edge Innovations speră ca delfinul să poată fi folosit pentru experiențe educative pentru copii și părinți, scrie Futurism.

„Are destulă inteligență artificială pentru a face scufundări”

„Versiunea 2.0 a delfinului, cea prezentată într-o filmare mai recentă, are destulă inteligență artificială pentru a face scufundări, pentru a se întoarce la suprafață, pentru a simula respirația și pentru a se comporta cât mai realistic”, a precizat Roger Holzberg, fost director de creație la Walt Disney, care s-a alăturat companiei Edge pentru a produce acest delfin.

Următoarea versiunea, Version 3.0, este momentan în procesul de dezvoltare, însă va avea destulă energie prin intermediul acumulatorilor pentru a înota timp de 10 ore fără a necesita încărcare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: