image
Sursa foto: border.gov.md

Doi turci, prinși cu acte și bancnote falsificate, pe Aeroportul din Chișinău

Doi cetățeni ai Turciei sunt documentați de polițiștii de frontieră pentru deținerea actelor oficiale, dar și bancnote euro, cu suspecții rezonabile de falsificare. Ambele cazuri au fost înregistrate zilele trecute în punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău.

În unul din incidente, cetățeanul turc a fost identificat în fluxul de călători de pe cursa „Chișinău-Varșovia”. Reprezentantul serviciului Profiling a solicitat intervenția polițiștilor de frontieră, având bănuieli asupra veridicității pașaportului prezentat la înregistrarea pasagerilor.

În acest sens, angajații Poliției de Frontieră au luat decizia verificării adiționale a persoanei, cât și a documentului în cauză.

Ca rezultat s-a depistat că permisul de ședere al Germaniei, aplicat în pașaport, precum și ștampilele, conțin semne de falsificare. Ba mai mult, s-a constatat că blancheta permisului de ședere a fost furată în luna mai an curent.

Cel de-al doilea cetățean al Turciei, care deținea bancnote euro falsificate, a fost depistat la intrarea în Republica Moldova cu ruta „Istanbul-Chișinău.

Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus persoana controlului de nivelul II, ceea ce presupune un control suplimentar.

Ca urmare, în borseta acestuia au fost observat mai multe bancnote euro, care la cercetarea cu tehnica specială unele din ele prezentau semne de falsificare.

Pe ambele fapte constatate, polițiștii continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate, ca ulterior să fie atrase la răspundere penală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: