image
Sursa foto: cotidianul.ro

Leancă se vrea europarlamentar; Candidează pe lista partidului condus de Ponta

Vicepremierul Iurie Leancă și fost premier în perioada când s-a produs jaful miliardului candidează la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Potrivit presei române, Iurie Leancă figurează pe lista partidului condus de Victor Ponta, Pro România.

Lista candidaților acestui partid este deschisă de comisarul european Corina Creţu şi fostul prim-ministru Mihai Tudose.

Următoarele locuri sunt ocupate de Iurie Leancă, Geanina Puşcaşu, Gabriela Podaşcă, Cristian Cosmin, Ioana Petrescu, Mihai Sturzu şi Ionela Danciu.

Amintim că Guvernul condus de Iurie Leancă a votat, pe 28 septembrie 2014, posibilitatea creditării celor trei bănci cu probleme de către BNM cu garanţia Executivului. Ulterior, pe 13 noiembrie 2014, printr-o dispoziţie secretă, Guvernul Leancă a dat garanţii de stat Băncii Naţionale pentru emiterea unui credit de 9,5 miliarde de lei la o rată a dobânzii de 0,1% celor trei bănci falimentate.

Leancă a menționat mai târziu că a fost o decizie colectivă luată la insistența Băncii Naționale.

O investigație marca Jurnal TV a demonstrat că fiul mai mic al lui Iurie Leancă a învățat în Marea Britanie pe banii lui Ilan Șor. Acesta din urmă a plătit peste 25 de mii de lire sterline pentru studiile lui Liviu Tristan Leancă. Numele lui apare în rulajele uneia dintre companiile utilizate de către Șor pentru spălarea banilor sustrași din bănci prin credite. Leancă a negat probele prezentate de Jurnal TV, susținând că sunt false.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: