image
Sursa foto: jurnal.md

Ultima oră! Decizia CEC: La alegerile din 11 iulie vor fi deschise 150 de secții de votare pentru diasporă

La alegerile din 11 iulie vor fi deschise 150 de secții de votare în străinătate. Decizia a fost anunțată acum câteva clipe de Comisia Electorală Centrală.

„În scopul executării hotărârii Curții de Apel Chișinău din 17 iunie și a deciziei Curții Supreme de Justiție din 22 iunie curent, CEC a organizat consultări suplimentare cu factori de decizie din cadrul Ministerului de Externe. Având la bază devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 întocmit în baza evaluării necesităților pentru 150 secții de votare, CEC a transmis spre avizare finală MAEIE o listă, la fel, cu 150 secții de votare”, precizează CEC.

În context, MAEIE a comunicat despre îndeplinirea condiției ce vizează obținerea acordului autorităților competente ale statelor străine, precum și a confirmat posibilitatea asigurării din punct de vedere logistic a procesului de votare, inclusiv identificarea președinților birourilor electorale ale secțiile de votare și sediilor acestora.

În rezultat, a fost aprobată, cu votul unanim al membrilor Comisiei, lista secțiilor de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, iar Consiliul electoral al circumscripției electorale pentru secțiile de votare constituite în străinătate nr. 38 va ajusta hotărârea privind constituirea birourilor electorale ale secțiilor de votare în străinătate în corespundere cu hotărârea CEC.

Vedeți lista secțiilor de votare care vor fi deschise în străinătate la alegerile parlamentare anticipate:

cec.mdcec.md
cec.mdcec.md
cec.mdcec.md
cec.mdcec.md
cec.mdcec.md

Amintim că magistrații Curții de Apel au anulat hotărârile CEC prin care s-a decis deschiderea a 139 de secții de vot în străinătate și, respectiv, a 146 de secții de vot.

S-a întâmplat în a șaptea zi de proces, după solicitările depuse de mai mulți concurenți electorali: Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma Demnitate și Adevăr, Blocul electoral „Renato Usatâi”, Partidul Unității Naționale, Alianța pentru Unirea Românilor și Partidul „Democraţia Acasă".

De asemenea, Avocatul Poporului a depus o cerere de intervenire în proces, recomandând mărirea numărului de secții de votare deschise în afara țării și a celui de buletine de vot.

Noutăţile partenerilor

comentarii: