image
Sursa foto: privesc.eu

Declarația Platformei DA cu privire la persecuțiile și fabricarea dosarelor activiștilor și oponenților politici

Platforma Demnitate şi Adevăr a lansat o declaraţia în legătură cu persecuțiile și fabricarea dosarelor activiștilor și oponenților politici.

Vedeți mai jos declarația integrală:

Când vorbim de încălcarea drepturilor omului în Republica Moldova, nu mai poate fi vorba de cazuri singulare, ci de un fenomen care ia amploare. Regimul a declarat război propriilor cetățeni.

Platforma DA nu o singură dată a informat opinia publică națională și internațională despre persecuțiile fără precedent la care sunt supuși activiștii săi, oponenții actualului regim dictatorial, de către puterea de la Chișinău. În ultimul timp acestea au devenit similare practicilor de nimicire a oamenilor indezirabili de către NKVD-ul stalinist în anii represiunilor.

Puterea de la Chișinău, tot mai înfricoșată, tot mai izolată de lumea civilizată, recurge la acțiuni agonice de reprimare brutală a spiritului civic, de reducere la tăcere a cetățenilor responsabili, care deconspiră schemele criminale prin care se căpătuiesc bandiții aflați la guvernare, reprezentanții unui îngust cerc de escroci.

Amintim doar ultimele cazuri de abuz și atentat nedisimulat asupra drepturilor și libertăților elementare ale omului. Vorbim aici despre Sergiu Cebotari, care a fost hărțuit, filat, căruia i-au fost deschise dosare penale pe motive aberante, despre Ruslan Verbițchi, președintele OT Râșcani a Platformei DA, unul dintre cei mai activi reprezentanți ai formațiunii noastre, despre Gheorghe Petic, președintele OT Ungheni a Platformei Demnitate și Adevăr, persecutat, maltratat, iar recent reținut ilegal într-un dosar fabricat și plasat în arest pentru 20 de zile. Acești oameni s-au remarcat printr-un deosebit spirit civic și nu s-au temut să facă dezvăluiri percutante despre scheme banditești de contrabandă în proporții deosebit de mari cu anabolice și țigări.

Platforma Demnitate și Adevăr cere guvernării să înceteze imediat persecuțiile și fabricarea dosarelor pe bandă rulantă activiștilor și oponenților politici.

Platforma Demnitate și Adevăr a informat și va informa neîntârziat partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova despre derapajele anti-democratice ieșite din comun la care se dedă actuala putere de la Chișinău. Dictatura va fi stopată, niciun regim autocrat nu a dăinuit și cel instalat de binomul Plahotniuc-Dodon nu este o excepție. Iar odată cu prăbușirea lui, nimeni nu va scăpa de răsplata dreaptă pentru faptele sale.

În aceste momente complicate, suntem alături de Gheorghe Petic și de familia sa și chemăm cetățenii la solidarizare și rezistență.

Împreună vom reuși, împreună vom învinge!

16 octombrie 2018

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: