image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Alte patru persoane au fost răpuse de Covid-19; 435 de pacienți sunt în stare gravă

În ultimele 24 de ore 74 de persoane au fost internate cu simptome de Covid-19 la Centrul de Covid-19 din municipiul Chișinău. În total, în Republica Moldova au fost confirmate 17 445 de cazuri de infecție cu temutul coronavirus, dintre care 1250 în Transnistria. Totodată în ultimele ore au pierdut lupta pentru viață încă patru persoane. Astfel numărul deceselor au atins cifra de 576.

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Sănătății, 435 de persoane infectate sunt în stare gravă. 30 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. 1074 de persoane sunt în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi - în stare satisfăcătoare.

Alte 303 persoane au fost tratate și externate. În total, 10 396 persoane au fost vindecate.

De ieri până azi au fost înregistrate patru decese. Este vorba de o femeie cu vârsta de 81 de ani din mun. Chișinău și doi bărbați cu vârsta de 61 de ani și de 88 de ani, originari din raioanele Nisporeni și Călărași.

Totodată Ministerul Sănătăți confirmă trecerea în neființă a medicului de familie Ion Hanganu din raionul Fălești

Medicul a fost internat la data de 14 iunie, la Spitalul Clinic Repulican și a pierdut lupta pentru viață ieri seara.

Ion Hanganu a activat în calitate de medic de familie în cadrul Centrului de Sănătate Pîrlița, r-nul Ungheni. Ministerul Sănătății exprimă condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care l-au cunoscut.

Până la ora actuală, 26 lucrători medicali au decedat din cauza infecției de Covid-19

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: